pondělí 20. května 2024

Plzeňští bezdomovci šokovali strážníky, postavili si brloh na náměstí

Udivení kolemjdoucí i zaskočení strážníci. Taková byla situace u autobusového nádraží v Plzni, kde si páreček bezdomovců postavil přístřešek ze silničních zábran a laviček.

bezdomovci

Bezdomovci v Plzni si postavili přístřešek.
Zdroj: Městská policie Plzeň

  • Bezdomovci v Plzni si postavili přístřešek.
  • Zdroj: Městská policie Plzeň

Netradiční situaci řešila městská policie v Plzni. Přímo na betonovém prostranství náměstí Emila Škody si totiž 51letý muž a 38letá žena postavili provizorní přístřešek, ve kterém se chystali nocovat.

"Strážníci nevěřili vlastním očím, když na místě našli přístřešek vybudovaný z přesunutých laviček a ze dvou kusů zábran používaných k označení uzavírky při stavebních pracích, které evidentně u nějaké stavby právě chyběly. Na místě byl značný nepořádek v podobě rozházeného odpadu, dek a částí oděvů. Opodál se na šňůře sušilo prádlo mezi stromy a v prostoru za lavičkami byly patrné stopy po rozdělávání ohně," popsala mluvčí městské policie Tereza Schliková.

Strážníci poslali muže vrátit zábrany na stavbu, kde je vzal, a následně oběma aktérům rozdali pytle na odpad a úklid mohl začít. Páreček se dopustil několika přestupků včetně záboru veřejného prostranství, znečištění a neoprávněného odstranění dopravního značení.

Související

profimedia-0847708875.jpg
Ostatní Házená

Karviná zvládla sedmimetrový rozstřel a srovnala stav finále na 1:1

GNycFnEWMAAucE5
Krimi

Další synagoga měla shořet. Francouzská policie útočníka zastřelila

GNuW7mhW4AA0Nng
Zahraniční

Spolkový sněm zbavil Bystroně imunity. Zanedlouho poté u něho zvonila policie

GNoJyigXMAEBQAE
Zahraniční

Další politici čelí výhrůžkám. Podezřelého ze Srbska už zadržela policie