středa 15. května 2024

Plzeň dostala v EKL soupeře, který má na Česko ošklivé vzpomínky

Viktoria Plzeň zná svého soupeře pro osmifinále Evropské konferenční ligy. Je jím tým Servette Ženeva, který na podzim od Slavie inkasoval šest gólů.

Finále Evropské konferenční ligy hostí Atény.

Finále Evropské konferenční ligy hostí Atény.
Zdroj: Profimedia

  • Finále Evropské konferenční ligy hostí Atény.
  • Zdroj: Profimedia

Ve švýcarském Nyonu se v pátek losovaly osmifinálové dvojice Evropské ligy a Evropské konferenční ligy. V té první dostali oba čeští zástupci atraktivní, nicméně hodně těžké soupeře, v té druhé má Česko jen jediného zástupce, Viktorii Plzeň, k níž byl los milosrdnější.

Svěřenci Miroslava Koubka půjdou po stoprocentním výkonu ve skupinové fázi na švýcarský Servette Ženeva. Klub, který není českému fanouškovi neznámý, neboť na podzim zápolil ve skupině Evropské ligy s pražskou Slávií. V součtu obou vzájemných zápasů český tým jasně dominoval se skóre 6:0, takže nelze očekávat, že by se Švýcaři zpátky do Česka těšili.Kromě toho v zimě prodali svého nejlepšího střelce Chrise Bediu, který přestoupil do Bundesligy.

Nicméně i bez svého kanonýra dokázal Servette v prvním kole play-off Evropské konferenční ligy zvítězit na bulharským Ludogorcem Razgrad a v domácí lize si drží druhou příčku se ztrátou šesti bodů na Young Boys Bern.

Úvodní ze dvou utkání odehraje Plzeň na hřišti Servette 7. března a odveta je na programu o týden později ve Štruncových sadech.

V Evropské konferenční lize dál bojuje i Rakouský Sturm, za nějž chytá Bítězslav Jaroš a také loňský finalista Fiorentina s Antonínem Barákem.

Autor: Ota Černý

Související

haraslin profimedia-0872035001.jpg
Fotbal Derby

Derby bez branek. Sparta drží pohodlný náskok

Miroslav Koubek (vpravo) podepsal v Plzni novou smlouvu.
Fotbal Fortuna Liga

Změna na plzeňské lavičce se nekoná, Koubek má novou smlouvu

profimedia-0868636369.jpg
Fotbal

Spartě chybí k titulu čtyři kroky

Sparta zakončí sezonu duelem s Plzní.
Fotbal Fortuna Liga

Přesný program nadstavby už se rýsuje