pátek 3. května 2024

Sparta i Slavia narazí v Evropské lize na věhlasné kluby

Páteční los Evropské ligy přiřkl oběma českým zástupcům v této soutěži náročné, ale atraktivní soupeře.

Finále Evropské ligy se bude hrát v Dublinu.

Finále Evropské ligy se bude hrát v Dublinu.
Zdroj: Profimedia

  • Finále Evropské ligy se bude hrát v Dublinu.
  • Zdroj: Profimedia

Sparta v dramatickém čtvrtečním utkání proti Galatasaray Istanbul vybojovala postup do osmifinále Evropské ligy, zatímco Slavia ho měla zajištěný už od podzimu, díky lepšímu umístění ve skupinové fázi.

Oba čeští zástupci v této druhé nejprestižnější klubové soutěži v Evropě poznali své osmifinálové soupeře při pátečním losu ve švýcarském Nyonu. Mezi nejlepšími šestnácti kluby bylo několik skutečně zvučných jmen a právě na dvě z nich Sparta se Slavií narazí.

Sparta Praha los přiřkl anglický Liverpool, aktuálního lídr Premier League, kterého vede trenérský mág Jurgen Klopp. Ten se s klubem po sezoně loučí a jistě by se rád rozloučil trofejí na evropské úrovni.

Další fotbalový gigant čeká Slavii, která změří síly s italským AC Milán. Aktuálně třetí tým Serie A spadl do Evropské ligy z Ligy mistrů a stejně jako Liverpool bude mít jen ty nejvyšší ambice.

Mezi dalšímu osmifinalisty nechybí například West Ham, kde působí čeští reprezentanti Tomáš Soueček s Vladimírem Coufalem nebo Bayer Leverkusen, kde góly střílí český útočník Patrik Schick.

Sparta hraje první utkání doma 7. března a k odvetě v Liverpoolu odcestuje o týden později 14. března. Slavii čeká první zápas na hřišti soupeře taktéž 7. března a 14. března přivítá AC Milán v Edenu.

Autor: Ota Černý

Související

Thomas Tuchel.
Fotbal

Fanoušci Bayernu podepisují petici za Tuchela

profimedia-0868636369.jpg
Fotbal

Spartě chybí k titulu čtyři kroky

Fanoušci fotbalové Slavie.
Fotbal

Slavia pyká za své fanoušky, zaplatí přes dva miliony

Sparta zakončí sezonu duelem s Plzní.
Fotbal Fortuna Liga

Přesný program nadstavby už se rýsuje