pondělí 20. května 2024

Plíšková šlape jako robot

Češky zatím v Dauhá dominují. Žádné jiné zemi se tak nedaří.

profimedia-0844333239.jpg

Karolína Plíšková v Kluži.
Zdroj: Anca Tepei / Anca TEPEI / Profimedia

  • Karolína Plíšková v Kluži.
  • Zdroj: Anca Tepei / Anca TEPEI / Profimedia

Některé tenistky mají v první polovině února extrémně náročný program. „Chtějí nás zabít?“ ptala se Ruska Darja Kasatkina. Přišlo jí to přes čáru, tak se hlasitě ozvala.

V neděli absolvovala finále v Abú Dhabí ve Spojených arabských emirátech. V pondělí už nastoupila v katarském Dauhá vzdáleném tři sta kilometrů. Oba mače prohrála.

Karolína Plíšková měla ještě mnohem těžší úkol, a zvládla ho nesrovnatelně lépe. Po nedělním zisku titulu v rumunské Kluži letěla také do Dauhá, ovšem tři a půl tisíce kilometrů. Navíc tam v úvodním kole zvítězila. Šlape jako robot.

Je to první letošní turnaj kategorie WTA 1000. Barbora Krejčíková se z něj na poslední chvíli odhlásila. Zbylých pět Češek se však probilo mezi dvaatřicet nejlepších. Tolik zástupkyň tam nemá žádná jiná země.

Markéta Vondroušová, která byla nasazená do druhého kola, už je dokonce v osmifinále. Linda Nosková, Marie Bouzková, Kateřina Siniaková a Karolína Plíšková si o něj teprve zahrají. Svojí zemičce dělají každopádně luxusní reklamu.

Autor: Jakub Holý

Související

profimedia-0868153841.jpg
Tenis

Češi už v Madridu vyhrávají

GKTS_MmXwAARUGU
Zahraniční

Jednání zkrachovala, hlásí Katar. Mír na Blízkém východě je v nedohlednu

profimedia-0855050581.jpg
Tenis

Vondroušová v Americe úřaduje

profimedia-0850963143.jpg
Tenis

Vondroušová je v top společnosti