středa 15. května 2024

Pivo, guláš a knedlíky. Praha je v první desítce nejhezčích měst světa

Na krásy Nairobi nebo Paříže naše hlavní město zatím nestačí, přesto je podle serveru Best In Travel osmým nejhezčím městem světa. Nejlepším místem pro dovolenou je naopak Mongolsko.

Praha

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels

Každoroční vyhlášení výsledků prestižní ankety Best In Travel letos dělají České republice radost. Praha se totiž umístila v první desítce nejhezčích měst světa, kde ji z evropských metropolí předběhla pouze Paříž a bosenské turistické letovisko Mostar. První místo pak obsadilo hlavní město africké Keni, Nairobi.

Přestože podle serveru šarm Prahy v posledních letech narušilo velké množství turistů, stále jde o atraktivní město, které nabízí mnoho příležitostí k návštěvě. Nejde jen o Karlův most či Pražský hrad, ale vyhlášené jsou i farmářské trhy na náplavce či kolorit českých hospod a restaurací, nabízející tuzemskou klasiku, tedy pivo a guláš se šesti.

Vedle vyhlášení nejhezčích měst server poukázal na Mongolsko jako na nejlepší zemi, kde lze trávit dovolenou, z jednotlivých regionů ocenil americký stát Montana a dále pak irské hrabství Donegal, italské Toskánsko, španělské Baskicko, nejsevernější část Skotska nebo rakouský region Saalfelden Leogang.

Autor: Jan Skala

Související

Nový RegioPanter na trati Praha - Kralupy nad Vltavou.
Domácí

Nový RegioPanter křižuje Středočeský kraj

GNeDgznXgAA2qSc
Hudba

Pražské jaro začalo. Dvojkoncert Má vlast uvedli Berlínští filharmonikové

požár
Domácí

Hrozí požáry, platí zákaz rozdělávání ohňů, jízd parních lokomotiv i lampiónů

GM9fUhVWkAArTdC
Domácí

Šílenství kolem Travise Scotta, na jehož akcích se umírá. Lístek vyjde i na 150 tisíc