neděle 29. září 2024

Pětiletého pejska Démona nechala v autě a šla do zoo. Nepřežil

Kruté a bezcitné jednání předvedla žena, která s dětmi vyrazila do zoo v Hluboké nad Vltavou. V autě totiž v současných vedrech nechala pětiletého staforda Démona. Zvíře trpělo nejméně hodinu, než si ho všimli kolemjdoucí. Případem se už zabývá policie.

démon

Démon nepřežil. Případ už komentují i přátelé majitele auta u fotografie utýraného psa.
Zdroj: facebook.com

  • Démon nepřežil. Případ už komentují i přátelé majitele auta u fotografie utýraného psa.
  • Zdroj: facebook.com

Podezření z týrání zvířat čelí mladá zaměstnankyně českolipské nemocnice, která v pondělí odpoledne zamkla svého psa v autě a vydala se s rodinou do zoologické zahrady. Ani se nesnažila psovi otevřít okénko. Démon neměl šanci přežít.

„Na parkovišti u zoologické zahrady si návštěvníci všimli, že v zaparkovaném, uzavřeném a uzamčeném vozidle doslova kolabuje pes rasy staford. S ohledem na situaci oznamovatel přivolal policisty a sám se zároveň pokusil rozbít okénko vozu, to se mu však nepovedlo,“ popsal pro Minutové zprávy policejní mluvčí Jiří Matzner.

Policisté mezitím zjistili telefon na majitelku vozu, ta ale telefon při vyzvánění zavěsila. „Majitelka psa se po chvíli dostavila k vozidlu a psa vysvobodila. Pes v urgentním stavu putoval k místní veterinářce,“ doplňuje mluvčí s tím, že zvířeti už nebylo pomoci a večer uhynul. Jak se pak ukázalo, pes mohl v autě trpět bezmála hodinu. „Majitelku psa tak čeká nepříjemné vyšetřování,“ dodal mluvčí.

Podle informací Minutových zpráv zavřela Démona v autě mladá zaměstnankyně českolipské nemocnice Markéta P. Auto patří jejímu partnerovi Adamu H., s nímž má dvě malé děti.

Související

horko EU
Zahraniční Klimatické změny

Horko loni zabilo přes 47 tisíc Evropanů

horko
Zdraví

Jak přežít v letních vedrech?

fyzická práce
Domácí

Vedra ohrožují i zaměstnance, někteří dostávají nanuky

horko
Zahraniční

Extrémní vedra a požáry sužují jižní Evropu