pondělí 20. května 2024

Petiční stánek stojí před úřadem vlády už 101. den

Víc než tři měsíce kempuje před úřadem vlády Ondřej Thor. Na místě prý zůstane, dokud vláda neodstoupí. Jak sám prohlásil, už se alespoň myje.

368229384_24504908482441837_3398435139518676242_n

Petiční stánek.
Zdroj: facebook.com

  • Petiční stánek.
  • Zdroj: facebook.com

Zatímco v prvních dnech existence kuriózního petičního slumu tvrdil aktivista, který nosí celé dny cyklistickou helmu, že se nebude mýt a toaletu si udělal v nedaleké zeleni, aktuálně se prý koupe ob den u příznivců, kteří ho nechávají používat koupelnu. Na místě je také mobilní toaleta. Thorovi prý nosí lidé jídlo, oblečení i nejrůznější vybavení. Politické body si u něj snaží nahnat třeba Tomio Okamura, ve velkém se tam střídají i nejrůznější postavičky české dezinformační scény.

Postupem času se místo proměnilo doslova v kemp, stály tam stany, auta či piano. Množily se krabice od jídla i další odpadky. nepořádku. Několik týdnů byl na místě také karavan dezinformátora Ivana Smetany, který se pokládá za novináře a karavan označil za přenosový vůz.

Po několikatýdenním přetahování zasáhly úřady, které tvrdily, že nemůžou zakročit, když je místo označené jako petiční stánek. Pražský magistrát nakonec oznámil, že zjednal opatření k nápravě negativního stavu, nařídil odstranění karavanu, osobního vozidla a dalších věcí. Zůstat mohl pouze jeden stan, stánek a mobilní toaleta.

Související

GNg5KlcXMAAm85S
Domácí Video

Čirý výsměch: Petiční stánek u Strakovky má franšízu na Václaváku

grunheide
Zahraniční Video

Extrémisté vzali gigafactory Tesly útokem, německá policie má vodní děla

GM1fsXTWcAA--2l
Domácí Video

Falešní propalestinští studenti v Praze se zhlédli v Hamásjugend

GDw4CKsXoAA3h70
Domácí Video

Za pár dní to bude rok. Dokážou úřady někdy odstranit slum u Strakovky?