sobota 5. října 2024

Pentagon odtajňuje informace o UFO na speciálním webu

Odtajněná videa se záznamy UFO nabídne nová webová stránka Pentagonu, která bude veřejnost informovat o neidentifikovatelných létajících objektech.

Záběr UFO z videa AARO z května 2023.

Záběr UFO z videa AARO z května 2023.
Zdroj: AARO

  • Záběr UFO z videa AARO z května 2023.
  • Zdroj: AARO

Americké ministerstvo obrany ve čtvrtek představilo webové stránky, které mají sloužit jako primární místo pro zpřístupnění odtajněných informací a o neidentifikovatelných létajících objektech. Stránka odhaluje práci úřadu AARO zabývajícím se UFO, který Kongres vytvořil loni. Vláda USA už nepoužívá zkratku UFO, pod kterou si většina lidí představí létající talíř, ale zkratku UAP, která v překladu znamená neidentifikované anomální jevy.

Zveřejnění webové stránky je dalším krokem v procesu, aby veřejnost měla přístup k informacím a vhledu do UAP,“ uvedl na čtvrteční tiskové konferenci tiskový mluvčí Pentagonu, brigádní generál Pat Ryder. „To, co dnes můžete vidět, je to, co bylo dosud odtajněno.“ Podle tiskové zprávy Pentagonu budou na webu uloženy fotografie a videa o vyřešených případech UAP, jakmile budou odtajněny a schváleny pro veřejné zveřejnění. Budou také obsahovat odkazy na zprávy, záznamy a další zdroje, jako jsou weby pro sledování letadel, balónů a družic.

Na webu zatím figuruje osm videí, z nichž nejnovější je záznam z května letošního roku z jižní Asie. U videí je i stručný popisek o události a případné vysvětlení neidentifikovatelného jevu. Videa najdete v sekci Offical UAP’s Videos.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: AARO, NBC News

Související

profimedia-0916186162
Zahraniční

Hurikán Helene si vyžádal 200 obětí. Záchranáři dál pátrají po pohřešovaných

IMG_8407
Zahraniční Zajímavosti

Američan si odsedí půl roku za klonování ovcí. Vydělal si jím statisíce

Kalifornský guvernér Gavin Newsom
Zahraniční AI

Kalifornský guvernér vetoval průlomový zákon o umělé inteligenci

profimedia-0914526101
Zahraniční Video

Hurikán Helene způsobil devastaci na jihovýchodě USA. Obětí je více než 130