čtvrtek 19. září 2024

Pegula porazila i Šwiatek

Na turnajích ATP a WTA v Kanadě se dějí pozoruhodné věci.

Pegulaprofimedia-0796538533.jpg

Jessica Pegula právě vyřadila jedničku.
Zdroj: Profimedia

  • Jessica Pegula právě vyřadila jedničku.
  • Zdroj: Profimedia

I když už vypadli všichni Češi, velké tenisové turnaje v druhém srpnovém týdnu stojí za sledování. Ženy hrají v Montrealu a diváci se tam rozhodně nenudí. Ze čtvrtfinále postoupily Polka Šwiatek, Američanka Pegula, Kazaška Rybakina a Ruska Samsonova.

Semifinále se zatím stihlo jedno. Světová trojka Pegula v něm zdolala jedničku Šwiatek 6:2, 6:7(4), 6:4. „Byl to skvělý zápas. Připadala jsem si jako na horské dráze. Jednou jsem byla nahoře, podruhé dole. Naštěstí jsem na konci udržela nervy,“ řekla 29letá Američanka.

Muži bojují o titul v Torontu. Tam už se stihla odehrát obě semifinále. Byla překvapivě jednoznačná. Ital Sinner porazil Američana Paula dvakrát 6:4 a Australan De Minaur Španěla Davidoviche Fokinu 6:1, 6:3.

Čeští hráči už se mezitím připravují na další velký turnaj, který hostí ve třetím srpnovém týdnu americké Cincinnati. Měli by nastoupit Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Barbora Krejčíková, Karolína Muchová, Karolína Plíšková, Marie Bouzková, Kateřina Siniaková, Linda Nosková a Jiří Lehečka.

Autor: Jakub Holý

Související

Elina Svitolinová.
Tenis

Svitolinová je po operaci nohy, vrátí se až v příští sezoně

Naomi Ósaková
Tenis

Bývalá světová jednička Ósaková se rozešla s trenérem

profimedia-0871003553.jpg
Tenis

Bouzková vzdala na turnaji v Mexiku, Nosková neodletí do Číny

Marie Bouzková.
Tenis

Bouzková rozdrtila další soupeřku, čeká jí francouzská veteránka