Pavel s ministry míří na slavnost NATO. Bude hostem i večeře u Bidena

Týdenní návštěvu Spojených států má ode dneška v plánu prezident Petr Pavel. Veze s sebou i dva ministry a náčelníka generálního štábu.

Petr Pavel

Petr Pavel dnes odcestuje do USA.
Zdroj: Facebook Petr Pavel

  • Petr Pavel dnes odcestuje do USA.
  • Zdroj: Facebook Petr Pavel

Prezident Petr Pavel vede delegaci, která dnes odcestuje na několikadenní návštěvu Spojených států. Společně s ním se akce, jejíž vrchol bude spočívat v účasti na slavnostním ceremoniálu u příležitosti 75. výročí založení Severoatlantické aliance, zúčastní i ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti), ministryně obrany Jana Černochová (ODS) a náčelník generálního štábu Karel Řehka.

Podle Pražského hradu Pavel zavítá také do Bílého domu, kde se zúčastní večeře, kterou pořádá jeho americký protějšek Joe Biden. Kromě toho navštíví Space center společnosti NASA a setká se s několika vybranými kongresmany.

Podle plánu Hradu zamíří prezident také do Texasu, kde by se měl setkat s českými krajany, protože práv v tomto jižanském státě žije nepočetnější původně česká komunita. V části Texasu však od včerejška platí stav katastrofy, protože právě na tento americký stát během dnešního odpoledne a večera udeří hurikán Beryl, který zpustošil řadu ostrovů v Karibiku.

Autor: Jan Skala

Související

Biden_Obama
Zahraniční

Biden se bojí o průběh voleb. Do kampaně Kamaly Harris vstupuje Obama

450918905_122157251492149902_642720004087025668_n
Domácí

Povoláním manželka. Eva Pavlová bude dostávat měsíční odměnu skoro sto tisíc

profimedia-0901579481
Domácí Česká politika

Fiala navrhne Kulhánka jako nového ministra pro místní rozvoj

profimedia-0916186162
Zahraniční

Hurikán Helene si vyžádal 200 obětí. Záchranáři dál pátrají po pohřešovaných