čtvrtek 17. října 2024

Pastrňák opět skóroval, Dostál připsal čisté konto a Ivan získal první bod v NHL

Čeští hokejisté o sobě v posledním kole NHL dali opět vědět. Lukáš Dostál vychytal San Jose a svou první asistenci v nejlepší soutěži světa zaznamenal Ivan Ivan.

Lukáš Dostál slaví výhru v NHL.

Lukáš Dostál slaví výhru v NHL.
Zdroj: ČTK / AP / Godofredo A. Vásquez

  • Lukáš Dostál slaví výhru v NHL.
  • Zdroj: ČTK / AP / Godofredo A. Vásquez

V sobotních utkání NHL byli opět hodně vidět výkony českých hokejistů. V utkání San Jose - Anaheim se proti brankáři mistrů světa postavil krajan Vít Vaněček. Oba čeští gólmani drželi čisté konto až do 52. minuty, pak ale Vaněček v bráně Anaheimu dvakrát inkasoval a Dostál mohl slavit výhru 2:0 a druhou vychytanou nulu v sezoně.

„Puky mě zkrátka trefovaly a také kluci v obraně mi hodně pomohli, vyblokovali spoustu střel,“ chválil své spoluhráče po zápase Lukáš Dostál.

Další hrdina domácího šampionátu David Pastrňák pomohl svému týmu Boston Bruins k vítězství nad favorizovaným Los Angeles. V základní hrací době padlo po jedné brance na každé straně, takže utkání šlo do prodloužení, v němž rozhodl právě rodák z Havířova prudkou ranou z úhlu.

V utkání proti Columbusu zaznamenal svůj první bod v NHL teprve dvaadvacetiletý Ivan Ivan, když jeho nahození dotlačil do sítě kapitán Colorada Natha MacKinnon. Utkání ovšem nakonec ovládli poměrem 4:6 hosté z Columbusu.

Autor: Ota Černý
Zdroj: NHL.com

Související

David Pastrňák vstřelil čtvrtý gól v sezoně
Hokej NHL

Pastrňák opět skóroval, už počtvrté!

Pavel Zacha v bitce s A. J. Greerem
Hokej NHL

Zacha pomstil Pastrňáka

David Pastrňák
Hokej NHL

Pastrňák vstřelil 350. gól v NHL

Filip Chytil s Igorem Šesťorkinem
Hokej NHL

Chytil skóroval, Ivan zažil debut v NHL