sobota 4. května 2024

Pastrňák nastřílel hattrick a oblékl se do medvědího kožichu

David Pastrňák opět válel. Český útočník vstřelil týmu Ottawy hattrick a stal se první hvězdou zápasu.

David Pastrňák slaví hattrick

David Pastrňák slaví hattrick
Zdroj: Profimedia

  • David Pastrňák slaví hattrick
  • Zdroj: Profimedia

David Pastrňák se v nočním utkání opět připomněl svým výjimečným hokejovým umem. Havířovský rodák vstřelil sedmnáctý hattrick v NHL a druhý v sezoně. Pastrňák otevřel skóre zápasu v 9. minutě, když se trefil z levého kruhu. Druhý gól přidal po třech minutách. Sedmadvacetiletý forvard zachytil centrovanou přihrávku ottawského útočníka Tima Stützla a skóroval z brejku. Pastrňák zkompletoval hattrick ve 45. minutě za stavu 3:2, kdy skóroval opět bekhendem. Když Pastrňák vstřelil třetí gól, tak kromě typických čepic mu jeden fanoušek hodil i umělý medvědí kožich.

David Pastrňák vstřelil nejen druhý hattrick v sezoně, ale především sedmnáctý hattrick v kariéře. S tímto počtem hattricků je v historii klubu Bostonu na druhém místě. Třetí gól byl navíc jeho 345. gól v NHL a posunul se na sedmé místo v historii Bruins před Cama Neelyho.

„Když vám to jde, prostě vás to baví. Tenhle hattrick byl pochopitelně trochu jiný. Dva bekhendy a tečovaný puk? Takových moc nedávám, zajímavé,“ sdělil Pastrňák po utkání.

David Pastrňák je v zámořské soutěži na čtvrtém místě střelců (44 gólů) i produktivity. Celkově zaznamenal už 99 kanadských bodů. Do konce základní části zbývá dvanáct utkání.

Zdroj: nhl.com

Související

William Nylander rozhodl o výhře Toronta
Hokej NHL

Toronto vyrovnalo sérii s Bostonem

Tým Kladna po vítězné baráži
Hokej Tipsport ELH

V Kladně končí trenéři Vejvoda se Skrbkem

Toronto je na hraně vyřazení.
Hokej

Přestaň ku*** brečet. Nylander ostře okřikl spoluhráče

Antonína Stavjaňu uvidíme nově na pražské střídačce.
Hokej Tipsport ELH

Spartu povede Gross se Stavjaňou