sobota 5. října 2024

Pastrňák je k nezastavení, bodovali i další Češi

David Pastrňák vstřelil třicátý gól v sezoně. V dresu Bostonu bodovali i Lauko se Zachou. Za San Jose se posadili Hertl s Ruttou.

David Pastrňák se raduje z gólu

David Pastrňák se raduje z gólu
Zdroj: Profimedia

  • David Pastrňák se raduje z gólu
  • Zdroj: Profimedia

Boston vyhrál vysoko nad Montrealem 9:4. Velký podíl na vítězství měli čeští hokejisté, kteří se na výhře bodově podíleli. Jakub Lauko si proti Montrealu připsal jeden bod za asistenci. Lauko nahrával na první gól Bostonu, který znamenal srovnání na 1:1.

David Pastrňák vstřelil svůj 30. gól v sezóně. Český útočník skóroval po samostatném úniku, když se prosadil z dorážky. Pastrňák si v utkání připsal další bod za asistenci. Český kanonýr nahrál Charliemu Coyleovi na bekhendovou dorážku a ten zvýšil na 5:3.

V utkání se prosadil i třetí český útočník v dresu Bostonu. Pavel Zacha vstřelil do prázdné branky stý gól v NHL a zvyšoval na 8:4.

BOSTON – MONTREAL 9:4

Čeští hokejisté se prosadili i v utkání San Jose s Anaheimem. Tomáš Hertl ve službách San Jose zaznamenal proti Anaheimu dva body. Nejdříve přihrál na gól Kyla Burroughse a poté i sám skóroval, když vstřelil pátý gól San Jose. V utkání se trefil i jeho spoluhráč Jan Rutta, který vstřelil první gól v sezoně.

SAN JOSE – ANAHEIM 5:3

Zdroj: nhl.com

Související

Lukáš Rousek s Jiřím Kulichem během tréninku v O2 areně
Hokej NHL

Kulich s Rouskem do pátečního utkání NHL nenastoupí

Jiří Patera
Hokej NHL

Gólman Patera se připojí k Bostonu

Jakub Zbořil v dresu Devils
Hokej NHL

Lauko a Zbořil skórovali, Pastrňák s Brabencem v roli nahrávačů

Jakub Škarek v utkání proti Philadelphii
Hokej NHL

Brankáři Vladař a Škarek vychytali výhry