úterý 14. května 2024

Od dubna zdraží pardubická MHD

Řada krajských měst v tomto roce zdražila či plánuje navýšit ceny za jízdné v MHD. K Liberci Ostravě či Hradci Králové se od dubna připojí i Pardubice.

MHD Pardubice

Ilustrační foto.
Zdroj: dpmp.cz

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: dpmp.cz

Pardubický dopravní podnik (DPMP) oznámil zdražení jízdného, které se dotkne cestujících od dubna letošního roku. Od nového roku zdražilo MHD v Liberci, Ostravě či Plzni a od března se vyšších cen dočkají také cestující v Hradci Králové. Důvodem navýšení cen jsou podle DPMP rostoucí náklady spojené se zvýšením daně z přidané hodnoty a regulovanými cenami za distribuci elektrické energie.

Zdražení se nedotkne časových kuponů na 30 a více dní. Ostatní ceny jízdného vzrostou v rozmezí od 5 do 12 procent podle podle typu jízdenky. Například v Zóně I za více než tři zastávky budou nové ceny činit 18 korun při platbě kartou, 25 korun v případě papírové jízdenky a 50 korun při nákupu u řidiče. Cena celodenní SMS jízdenky se zvýší o pět korun na 65 korun. V případě sedmidenních kuponů se cena zvýší o deset korun na 145 korun pro Zónu I a na 170 pro Zónu I + II. Čtrnáctidenní kupón se zdraží o 25 korun na 290 a 330 korun podle počtu zón.

Kompletní ceník najdete v galerii výše.

Autor: Šimon Mitro

Související

tramvaj Plzeň náměstí Republiky
Domácí

Rekonstrukce tramvajové trati v centru Plzně omezí dopravu

Premiér Petr Fiala na zahájení stavby D35 z Vysokého Mýta do Homole
Domácí

Začala stavba D35 z Vysokého Mýta do Homole

profimedia-0868474577
Domácí

Mezi Libercem a Jabloncem opět jezdí tramvaje

parní vlak
Domácí Tipy na výlety

O letních prázdninách budou po Pardubicku jezdit parní vlaky