úterý 14. května 2024

Obvinění jsou absurdní, tvrdí Vondráček o žalobě jeho sestry Heleny

Jediným, kdo dnes vypovídal v případu podivné dražby majetku občasného novináře Jana Šinágla, byl Jiří Vondráček. Ten řekl, že by své sestře Heleně nikdy neublížil. Soudil se s ní ale už v roce 2004.

Jiří_Vondráček

Za to, že chtěl svou sestru Helenu připravit o peníze z pomlouvačných článků, může jíž Jiří Vondráček do vězení.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Za to, že chtěl svou sestru Helenu připravit o peníze z pomlouvačných článků, může jíž Jiří Vondráček do vězení.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

"Padesát let jsme žili v rodinné shodě, pomáhali si. Já Helenu miluju," uvedl ve čtvrtek před soudem hudebník Jiří Vondráček, bratr populární české zpěvačky Heleny Vondráčkové. Tomu nyní hrozí až pět let vězení za to, že chtěl právě svou sestru a agenturu jejího manžela Martina Michala finančně poškodit. K tomu měl Vondráček využít Jana Šinágla, občasného novináře, který se dlouhodobě zabýval psaním dehonestujících článků o Vondráčkové a Michalovi. To dělal i přes soudní zákaz, kdy mu za to byly ukládány pokuty, které měly sloužit jako odškodnění pomlouvaným. Šinágl je však neplatil a když pak se jeho dluh blížil k milionu korun, chtěl zakročit exekutorský úřad.

V tu chvíli se na scéně objevil Vondráček, který v té době už se svou sestrou neměl dobré vztahy a Šinágla navedl, aby svůj majetek dal do dobrovolné dražby, kterou nakonec připravil a zrealizoval přes svého známého. V době, kdy však dobrovolná dražba proběhla, byla už naplánována exekutorská dražba, kterou Šinágl s Vondráčkem předběhli o týden, čímž způsobili, že peníze, které měla dostat Vondráčková, Michal, tourmanažerka Michalovy agentury Petra Kubíková a zmocněnkyně Jana Galwasová, ke svým věřitelům nedoputovaly.

Před soudem, který řešil předmětnou dražbu, vypovídal jen Vondráček. Šinágl mluvit odmítl a dražebník i kupující Šináglova majetku na jednání nedorazili. Další jednání je naplánované na duben.

Jiří Vondráček jako hudebník má na svém kontě řadu hitů jako například Máš chuť majoránky, Strach, Copacabana, Kdo tě má rád či Aprílové počasí a pracoval i na deskách své dcery Lucie Vondráčkové. Byl zakládajícím členem kapely Turbo, s níž nazpíval jejich první desku, po které jej v roli frontmana nahradil kytarista Richard Kybic.

Autor: Jan Skala

Související

1024px-06.07.2019_-_-unteilbar-Auftaktdemo_(48462275896)
Zahraniční

AfD lze brát jako extrémisty, řekl soud. Podle něho chtějí oslabit demokracii

Kylie Mckenzie.
Tenis

Za zneužití koučem vysoudila tenistka devět milionů dolarů

Bednářová
Krimi

Bednářová může dál učit. Soud jí definitivně zprostil obžaloby

profimedia-0703306076
Krimi

Doživotí: Vrah, který zastřelil pracovnici úřadu práce, z vězení už nevyjde