pátek 5. července 2024

Nolanův Oppenheimer bude v Česku k vidění v unikátní podobě

Pražský IMAX je jediným kinem v Evropské unii, kde bude očekávaná novinka Christophera Nolana k vidění v unikátní analogové kopii.

Oppenheimer

Plakát k filmu Oppenheimer
Zdroj: Universal Pictures

  • Plakát k filmu Oppenheimer
  • Zdroj: Universal Pictures

Česko patří ke čtyřem zemím na světě, kde je možné zhlédnout očekávanou novinku Oppenheimer od režiséra Christophera Nolana v unikátním formátu. Pražský IMAX se řadí ke třiceti kinům, z nichž 25 se nachází v USA, tři v Británii a jedno v Austrálii, kde je možné promítat filmy v IMAXu z exkluzivní 70mm analogové kopie.

Nolan patří k zarytým obhájcům kin a toho nejkvalitnějšího možného kinozážitku. Část jeho nového snímku o vynálezci atomové bomby byla natáčen na speciální IMAX kamery, díky kterým získal obraz mnohonásobně vyšší rozlišení než v případě klasických 35mm filmů.

Unikátní projekce v IMAXu na pražské Floře umožní divákům vidět Oppenheimera v té největší možné kvalitě – ve smyslu ostrosti, jasnosti a hloubky obrazu. Film bude promítán v IMAXu na plátno o rozměrech 20x25 metrů.

Tříhodinový Oppenheimer vypráví příběh astrofyzika Roberta Oppenheimera, který pracoval během druhé světové války na utajovaném projektu Manhattan, který stál za vznikem atomové bomby. Snímek je narvaný hereckými hvězdami. V titulní roli se objeví Cillian Murphy. Obsazení dále doplňují Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek či Kenneth Branagh.

Autor: Šimon Mitro

Související

Deadpool & Wolverine
Film a TV Kino

Červenec v kinech: Čekání na Deadpoola zkrátí V hlavě 2

lednička
Světové dny

Den chlazení

televize
Světové dny Zajímavosti

Den barevné televize

mobil
Domácí Technologie

Sledovací aplikaci na svém telefonu našel každý osmý Čech