úterý 21. května 2024

Nepříliš bystří Malajci se pokusili propašovat úhoře za deset milionů

Šest mužů z Malajsie, osmnáct naprosto stejných kufrů a v nich naprosto totožný obsah – pašeráci, kteří chtěli přes bruselské letiště propašovat dvě stě kilogramů úhořího plůdku, byli tak nápadní, že nemohli ani skončit jinde než v cele.

DSC02128

Úhoří plůdek .
Zdroj: facebook.com

  • Úhoří plůdek .
  • Zdroj: facebook.com

Nepříliš bystří Malajci se pokusili v kufrech propašovat úhoře za deset milionůKufry byly naplněné plastovými sáčky s vodou a plůdkem a putovat měly přes Katar a Vietnam do Malajsie. Na tamním černém trhu by měla taková zásilka hodnotu asi 400 tisíc eur, tedy téměř deset milionů korun. V Asii v posledních letech prudce stoupá poptávka po úhořím mase, které má delikátní chuť a také údajné afrodiziakální účinky. Japoncům má zase úhoří maso přinášet štěstí a plodnost.Kriticky ohrožení úhoři za miliardy eur se každoročně pašují z Evropy směrem na východ. Jedná se o nejpašovanějšího živočicha vůbec. Podle Ueropolu se každoročně pašuje z Evropské unie asi sto tun úhořího potěru, to odpovídá asi 350 milionům ryb.Pašeráci skončili v cele a hrozí jim až pět let vězení.st mužů z Malajsie, osmnáct naprosto stejných kufrů a v nich naprosto totožný obsah – pašeráci, kteří chtěli přes bruselské letiště propašovat dvě stě kilogramů úhořího plůdku, byli tak nápadní, že nemohli ani skončit jinde než v cele. .

Kufry byly naplněné plastovými sáčky s vodou a plůdkem a putovat měly přes Katar a Vietnam do Malajsie. Na tamním černém trhu by měla taková zásilka hodnotu asi 400 tisíc eur, tedy téměř deset milionů korun.

V Asii v posledních letech prudce stoupá poptávka po úhořím mase, které má delikátní chuť a také údajné afrodiziakální účinky. Japoncům má zase úhoří maso přinášet štěstí a plodnost.

Kriticky ohrožení úhoři za miliardy eur se každoročně pašují z Evropy směrem na východ. Jedná se o nejpašovanějšího živočicha vůbec. Podle Europolu se každoročně pašuje z Evropské unie do Asie asi sto tun úhořího potěru, to odpovídá asi 350 milionům ryb.

Pašeráci skončili v cele a hrozí jim až pět let vězení.

Související

Panda červená
Krimi Fauna

Šest Indů bylo zadrženo v Thajsku. Pašovali vzácná zvířata včetně pandy

kněz
Krimi

Španělský farář byl zatčen za pašování viagry

ViewImage (80)
Krimi

Kokain neputoval do Lidlu omylem, pašování zajišťoval šéf pro logistiku

ViewImage (61)
Krimi

Na balíčku pro vězně i uvnitř něj byly padělky známek, pošta si ničeho nevšimla