pondělí 8. července 2024

Německo začíná drtit vlna protestů islamistů. Ty se konají i přes zákaz vlády

Berlínská část Neukölln připomíná bitevní pole. Hoří tam auta, kameny létají na policisty. Propalestinské demonstrace tam nabírají na síle. Němečtí odborníci začínají poukazovat na důsledky několik let staré migrace z Blízkého východu.

profimedia-0814791225

Demonstrace i přes zákaz vlády jsou v Německu stále silnější.
Zdroj: Profimedia/IMAGO

  • Demonstrace i přes zákaz vlády jsou v Německu stále silnější.
  • Zdroj: Profimedia/IMAGO

„Máme problém s tím, že jsme si do země vpustili statisíce lidí s antisemitským pohledem na svět, který s touto nelidskou ideologií vyrostli,“ shrnula současné trable Německa etnoložka Suzanne Schröter. Německem se totiž šíří stále silnější demonstrace a protiizraelské nálady od lidí z Blízkého východu, kteří do Evropy přišli při migrační vlně v letech 2015 a 2016. Tehdy je Německo přijímalo s otevřenou náručí a kancléřka Angela Merkel tvrdila, že v zemi je místa dost pro všechny.

Současné demonstrace se šíří Německem, přestože je vláda zakázala po žhářskému útoku na synagogu a několik dalších židovských institucí. Nejsilnější byla zatím berlínská demonstrace v noci na dnešek, kdy Palestinci a jejich sympatizanti zapalovali auta, vyzývali ke vzpouře, útočili kameny na policisty a skandovali, že z berlínské části Neukölln udělají druhou Gazu. Policie proti nim nasadila vodní děla.

Kancléř Olaf Scholz mezitím oznámil další zpřísnění ochrany židovských objektů v celém Německu. „V Německu lidé zřejmě z prostředí migrantů otevřeně oslavují barbarské teroristické činy v Izraeli, a dokonce se nebojí schvalovat útoky Hamásu před televizními kamerami. Je zřejmé, že teroristé z Hamásu mají v naší zemi své sympatizanty a příznivce. Nenávist vůči Židům v našich ulicích roste," napsal deník Bild.

Autor: Jan Skala

Související

448223043_1050307219800111_5104929372957122318_n
Zahraniční

Velká Británie se chystá na uznání Palestiny. Starmer potvrdil její právo

GR4LZEkbQAA2JbV
Krimi

Narkoman se poléval benzínem a vzýval Alláhu, druhý chtěl skákat ze střechy

Damage_in_Gaza_Strip_during_the_October_2023_-_29
Zahraniční

Konec války je možná na dosah. Hamás přijal americký jednací návrh

ronaldo.jpg
Fotbal Euro 2024 play-off

Čtvrtfinále odstartují Němci se Španěly, následovat bude Ronaldo vs Mbappé