čtvrtek 2. května 2024

Na konferenci v Praze vystoupí Vitalij Kličko

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko, britský novinář Peter Pomeranzev nebo dcera zavražděného ruského opozičního politika Borise Němcova Žanna Němcovová vystoupí na mezinárodní konferenci v Praze.

Konference: Média a Ukrajina

Konference: Média a Ukrajina
Zdroj: ČRo

  • Konference: Média a Ukrajina
  • Zdroj: ČRo

V rámci oslav 100 let Českého rozhlasu se v Praze uskuteční mezinárodní konference Média a Ukrajina na níž vystoupí řada osobností v čele se starostou Kyjeva Vitalijem Kličkem, britským novinářem Peterem Pomeranzevem či dcerou zavražděného ruského opozičního politika Borise Němcova Žannou Němcovovou. Konferenci zahájí ve čtvrtek 22. června v 10 hodin dopoledne český prezident Petr Pavel.

Český rozhlas se rozhodl uspořádat exkluzivní konferenci o úloze médií během ruské agrese na Ukrajině, kterou odvysílají i naše zpravodajské stanice. Posluchači se mohou těšit i na jedinečné příspěvky českých nebo zahraničních válečných reportérů,“ říká generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Český rozhlas bude konferenci vysílat na stanicích Radiožurnál, Plus a streamovat na zpravodajském serveru iROZHLAS.cz. „Ruskou agresi na východ od nás sledujeme od samotného počátku, neustále máme v akci reportéry včetně stálého zpravodaje na Ukrajině Martina Dorazína. Posluchačům a příznivcům chceme přiblížit, jak vypadá práce našich i ukrajinských kolegů v terénu, jaká řeší dilemata a jaká je budoucnost válkou zkoušené země pohledem českého prezidenta či dalších světových osobností,“ uvedl ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu Ondřej Suchan.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: ČRo

Související

Kramářova vila
Domácí Tipy na výlety

Kramářova vila se zpřístupní na Svátek práce

profimedia-0869104414
Domácí

Tuleja bude novým ministrem pro vědu. Pavel ho jmenuje v pondělí

profimedia-0867283086
Domácí

Vláda upravuje věk odchodu do důchodu. Brzy to zase změníme, tvrdí opozice

403628133_10160704498498955_1780574005581824657_n
Domácí

Praha znovu zakáže vjezd do části Starého Města