sobota 4. května 2024

Na EuroSkills předvede své dovednosti deset mladých Čechů

Soutěže EuroSkills 2023, kde lidé do 25 let soutěží ve svém řemeslu, umění či odbornosti, se zúčastní desetičlenná česká delegace.

EuroSkills

Motiv 8. ročníku EuroSkills
Zdroj: EuroSkills

  • Motiv 8. ročníku EuroSkills
  • Zdroj: EuroSkills

Deset mladých Čechů do 25 let si zasoutěží s dalšími 600 účastníky ze 32 zemí na osmém ročníku akce EuroSkills. Letošní ročník se koná v polském Gdaňsku ve dnech 5. až 9. září. Deset českých soutěžících změří síly ve svém oboru, ať už jde o řemeslo, umění či vědu. Celkem se na EuroSkills 2023 soutěží ve 43 disciplínách, ve kterých účastníci poměřují úroveň odborných znalostí a dovedností.

V české delegaci je mimo jiné mechatronik, podlahář, lakýrník, webový návrhář, CNC frézař či instalatér. Koordinátorem příprav na EuroSkills za Českou republiku byla státem pověřená Hospodářská komora České republiky. „Je to obrovská událost pro celou Českou republiku a zároveň příležitost ukázat zlaté české ručičky celé Evropě. Klukům přeji co nejlepší výsledky a jsem přesvědčen, že zkušenosti z Polska využijí ve své další kariéře,“ řekl před odjezdem české výpravy do Gdaňsku viceprezident Hospodářské komory Roman Pommer.

Autor: Šimon Mitro

Související

ekonomika
Ekonomika

Globální ekonomika letos vzroste o 3,1 procenta, uvádí OECD

GMAQt-nWAAArnI_
Zahraniční

Bělorusko odvrátilo dronový útok. Litva za ním však údajně není

Chrastava
Domácí

Chrastava postaví vodovod do Horního Vítkova. Peníze půjdou z fondu Turów

school-3994211_1280
Zahraniční

Polská vláda zakázala domácí úkoly. Rodičům a učitelům se to nelíbí