pondělí 20. května 2024

Musk navštívil koncentrační tábor v Osvětimi. Na X je nejméně antisemitismu, tvrdí

Elon Musk navštívil v pondělí koncentrační tábor v Osvětimi a vystoupil na polské konferenci Evropského židovského sdružení. Na síti X je nejméně antisemitismu ze všech sociálních aplikací, prohlásil Musk.

profimedia-0839448719

Elon Musk na exkurzi koncentračního tábora v Osvětimi (22. 1. 2024)
Zdroj: Profimedia

  • Elon Musk na exkurzi koncentračního tábora v Osvětimi (22. 1. 2024)
  • Zdroj: Profimedia

Majitel Tesly, SpaceX a X Corpu, kam patří také sociální síť X, dříve Twitter, navštívil v pondělí se svým synem koncentrační tábor v polské Osvětimi. Jeho návštěva Polska přišla pouhé týdny po kontroverzním příspěvku na X, ve kterém podpořil antisemitskou konspirační teorii.

Technologický magnát se v listopadu omluvil za svůj příspěvek na síti X podle kterého Židé přispívají k nenávisti vůči bělochům. Za kontroverzní příspěvek se Musk omluvil se slovy, že šlo o nejhorší a nejhloupější věc, kterou kdy napsal.

Podle Evropského židovského sdružení (EJA) Musk položil v Osvětimi věnec a účastnil se pietního aktu během soukromé návštěvy bývalého koncentračního tábora společně s předsedou EJA, rabínem Menachemem Margolinem.

Následně Musk a americký pravicový politický komentátor Ben Shapiro, jenž taktéž byl na exkurzi Auschwitzu, vystoupili na konferenci pořádané EJA, kde diskutovali o rovnováze mezi ochranou svobody slova a odstraňováním nepravdivých informací na sociálních médiích.

Na konferenci Musk prohlásil, že na X je nejméně antisemitismu ze všech sociálních sítí. „Provedli jsme audity, které ukázaly, že na X je nejméně antisemitismu ve srovnání se všemi ostatními sociálními aplikacemi,“ řekl Musk. Nesdělil však žádné bližší podrobnosti.

Autor: Šimon Mitro

Související

Voleč,_dálnice_D11
Domácí

Polská pobídka zabrala. Dálnice z hranic do Trutnova se začne stavět letos

GN9jKjCW8AAdfpy
Zahraniční

Raketa Jeffa Bezose úspěšně vzlétla. Do vesmíru veze i nejstaršího astronauta

GNycFnEWMAAucE5
Krimi

Další synagoga měla shořet. Francouzská policie útočníka zastřelila

GNoJyigXMAEBQAE
Zahraniční

Další politici čelí výhrůžkám. Podezřelého ze Srbska už zadržela policie