pátek 20. září 2024

Motol má supermoderní pracoviště pro novorozence

Největší česká nemocnice v Praze Motole otevřela moderně zrekonstruovanou Jednotku specializované péče pro novorozence i nové Oddělení šestinedělí pro maminky.

jednotka specializované péče pro novorozence

jednotka specializované péče pro novorozence
Zdroj: FN Motol

  • jednotka specializované péče pro novorozence
  • Zdroj: FN Motol

Loni se ve Fakultní nemocnici v Motole narodilo přes 2700 dětí. Nemocnice je specializovaným zdravotnickým pracovištěm, kde se starají o novorozence s různými vrozenými vývojovými vadami nejenom z Prahy, ale z celé ČR. „Díky rekonstrukci jsme mohli navýšit počet lůžek z původních 12 na současných 21. Dosud se stávalo, že jsme kvůli plné obsazenosti lůžek na této jednotce nemohli přijmout i několik dětí týdně, což se otevřením zrenovované Jednotky specializované péče stává fakticky nemožným,“ říká zdejší přednosta Roman Chmel.

Novorozenci jsou po dobu hospitalizace na tomto oddělení umístěni v inkubátorech a to ve dvou prostorných pokojích s kapacitou 15 lůžek. Další 3 dvoulůžkové pokoje s komfortním vybavením slouží pro maminky před propuštěním, aby si mohly osvojit, jak pečovat o své miminko, včetně případného podávání léků po propuštění do domácí léčby, ale i prakticky natrénovat správnou pohybovou rehabilitaci. Rekonstrukce trvala přibližně sedm měsíců a přišla na 60 milionů Kč.

Autor: Andrea Jančová

Související

GXpjhUfWEAAcBuY
Zahraniční

Kandidát na starostu brazilského Sao Paula dostal v televizní debatě židlí

nemocnice
Domácí

Lékaři hrozí hromadnými výpověďmi kvůli přesčasům

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.
Domácí Zdraví

Zdravotnictví míří k digitalizaci. Co přinese novela zákona?

119745827_3525338530855568_2370016055824625520_n
Domácí

V Prachaticích se rodit nebude. Nemocnice na čas zavře porodní sály