sobota 18. května 2024

Migrantů potřebujeme ročně milion, zní ze Švédska, které čeká Bangladéšany

Evropa by potřebovala milion migrantů ročně, tvrdí švédská eurokomisařka, přestože její země přiznává velké problémy s běženci, kteří se tam dosud usadili. K břehům Evropy míří další vlna migrantů, tentokrát z Bangladéše.

49004168668_358757d304_b

Běženci z Bangladéše míří do Evropy.
Zdroj: Flickr

  • Běženci z Bangladéše míří do Evropy.
  • Zdroj: Flickr

Vlna migrantů by se chtěla usadit na starém kontinentu. Tentokrát přichází z asijské Bangladéše a v listopadu a prosinci se jich už u italských břehů vylodilo na čtyři tisíce. Další, mnohem mohutnější vlna lidí z této země, která patří mezi nejchudší státy v Asii, se teprve očekává. Všichni mají jediný cíl, Evropskou unii, která podle svých představitelů migraci podporuje.

Svědčí o tom vyjádření švédské eurokomisařky Ylvy Johansson, která řekla, že Evropská unie potřebuje ročně milion legálních migrantů, aby vyrovnala stárnutí populace a měla dostatek pracovních sil. Podle statistik nyní přichází do Evropské unie 3,5 milionu migrantů ročně, což je podle Johansson málo. Vyjádření eurokomisařky přichází v době, kdy většina zemí přiznává, že migrantskou vlnu, které do Evropy proudí posledních deset let, nezvládá a že problémy s běženci, zejména v Německu, Švédsku a Francii, dostávají kriminální rozměr.

Největším problémem Evropy je nelegální migrace, což je právě případ příchozích Bangladéšanů. Kromě nich ze severní Afriky, která slouží jako tranzitní oblast běženci z Blízkého východu středo a východoafrických zemí a Asie. V roce 2023 přišlo do Evropské unie nelegálně 300 tisíc migrantů.

Autor: Jan Skala

Související

GNycFnEWMAAucE5
Krimi

Další synagoga měla shořet. Francouzská policie útočníka zastřelila

14278966046_89224e473a_b
Zahraniční

Nová nizozemská vláda vystrkuje růžky. Ještě nemá premiéra a už plánuje deportace

profimedia-0873553694
Zahraniční

Novou Kaledonií zmítají krvavé nepokoje

Miloš Vystrčil na návštěvě Moldavska
Domácí

Podle Vystrčila by do EU měly vstoupit země, které plní podmínky