pondělí 20. května 2024

Microsoft mění klávesnici. Přidá tlačítko pro umělou inteligenci

První zásadní změna po 30 letech: Na klávesnicích k operačním systémům Microsoft přibude vedle mezerníku tlačítko s umělou inteligencí.

Nové tlačítko pro umělou inteligenci Copilot

Nová klávesa pro umělou inteligenci Copilot
Zdroj: Microsoft

  • Nová klávesa pro umělou inteligenci Copilot
  • Zdroj: Microsoft

Po téměř 30 letech se rozhodl Microsoft k významné změně na klávesnicích ke svému operačnímu systému. Vedle pravého tlačítka Alt u mezerníku přibude klávesa pro umělou inteligenci zvanou Copilot. Po stisknutí tlačítka se spustí chatbot s umělou inteligencí od Microsoftu, což je podle viceprezidenta firmy, Yusufa Mehdiho, vstupní bod do světa umělé inteligence na počítačích.

Klávesa má integrovat technologii AI přímo do operačního systému Windows, což má zjednodušit a zároveň obohatit uživatelský zážitek. Copilot, představený v březnu loňského roku, integruje umělou inteligenci do softwaru od Microsoftu. Nástroj pracuje s aplikacemi jako Word, Excel, PowerPoint, Outlook a Teams. Uživatelé mohou získat přístup stisknutím klávesové zkratky Windows+C, ale nově také klávesou Copilot.

Microsoft si slibuje, že přidáním této klávesy se umělá inteligence plynule začlení do Windows. Nové klávesnice se speciálním tlačítkem by měly být dostupné na nových zařízeních s Windows 11 a na některých připravovaných zařízeních Surface.

Autor: Šimon Mitro

Související

AI
Ekonomika AI

Necelá třetina českých firem využívá umělou inteligenci

mobil
Domácí Technologie

Sledovací aplikaci na svém telefonu našel každý osmý Čech

AI
Ekonomika AI

Firmy chtějí umělou inteligenci, ale nedokáží ji zatím vhodně využívat

telekomunikace
Světové dny Technologie

Den telekomunikací