čtvrtek 19. září 2024

Metallica až do obýváku. Koncert byl slyšet 25 kilometrů daleko

Metallica byla hlavní hvězdou právě skončené britské akce Download Festival. Její vystoupení však provázely stížnosti obyvatel z okolních měst a obcí, kterým příliš hlučný koncert vadil.

Metallica

Metallica nepatří mezi nejtišší kapely na světě.
Zdroj: Jan Skala

  • Metallica nepatří mezi nejtišší kapely na světě.
  • Zdroj: Jan Skala

Několik stížností na hluk a rušení nočního klidu přijala britská policie při festivalu Download, který se už řadu let koná ve městě Castle Donnington, a který je nástupcem slavné přehlídky rockových a metalových kapel Monsters Of Rock, jež udávala tón hudební scéně v osmdesátých letech. Na právě ukončeném ročníku se jako hlavní hvězda představila americká thrashmetalová legenda Metallica, jejíž vystoupení bylo podle stěžovatelů slyšet i v pětadvacet kilometrů vzdáleném Spondonu.

Stěžovatelům nebyla trnem v oku pouze Metallica, kterou na akci podpořily další hvězdy tvrdé rockové scény jako Disturbed, Bring Me The Horizon, Skindred, Alter Bridge, Asking Alexandria nebo Halestorm. Žehrali také na dopravní kolaps, který přisuzovali nezvládnuté organizaci. „Okresní rada North West Leicestershire poskytla informace o tom, co mohou obyvatelé očekávat a co dělat, pokud mají pocit, že zažívají nepřiměřené hladiny hluku,“ uzavřela případ policie s tím, že více s hlasitým koncertem Metallicy udělat nemůže.

Autor: Jan Skala

Související

stažený soubor
Zahraniční

Atentátník čekal na Trumpa v křoví 12 hodin. Už padla první obvinění

GXk-9A4boAA8MHS
Zahraniční

Kamala Harris odsoudila atentát na Trumpa. Jsem znepokojena, řekla

Nicolás_Maduro_(2019-10-25)_01
Zahraniční

Venezuela zadržela možné atentátníky. Je mezi nimi i výsadkář z Chrudimi

GXYvp0UWUAAEC08
Zahraniční

Vězni utíkali z věznice v Kongu. Při útěku hromadně znásilňovali delikventky