neděle 29. září 2024

McDavid kraluje NHL

Kanadský hokejista ovládl předávání cen v nejlepší hokejové lize světa. Převzal čtyři ocenění.

Connor McDavid převzal čtyři ocenění

Connor McDavid převzal čtyři ocenění
Zdroj: Facebook NHL

  • Connor McDavid převzal čtyři ocenění
  • Zdroj: Facebook NHL

Connor McDavid hrál v uplynulé sezoně famózně. Šestadvacetiletý útočník v 82 zápasech nasbíral 153 bodů za 64 gólů a 89 asistencí a vylepšil si osobní rekord v počtu nastřílených branek a asistencí.

Edmontonský kapitán si ze slavnostního vyhlášení odnesl Hart Memorial Trophy pro nejužitečnějšího hráče ligy. „Nejdřív bych chtěl pogratulovat Matthewovi a Pastovi za úžasné sezony. Vím, že je to klišé, ale vy dva byste tady mohli stát místo mě, “ řekl McDavid na pódiu. David Pastrňák byl nominován na Hart Mamorial Trophy a Ted Lindsay Award.

Connor McDavid převzal v Nashvillu další tři ceny. Ted Lindsay Award pro nejužitečnější hráče podle hokejistů, Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče dlouhodobé části a Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce.

Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře převzal Linus Ullmark, který hájí branku Bostonu. Do Bostonu putovaly i další dvě ceny. Ocenění pro nejlépe bránícího útočníka si odnesl Patrice Bergeron a pro nejlepšího trenéra Jim Montgomery. Nejlepším nováčkem soutěže byl vyhlášen Matty Beniers ze Seattle.

Zdroj: nhl.com

Související

Leon Draisaitl
Hokej NHL

Draisaitl podepsal rekordní sumu a stane se nejlépe placeným hráčem NHL

Connor McDavid
Hokej NHL

McDavid si Conn Smythe Trophy nepřevzal

Brankář Sergej Bobrovskij se Stanley Cupem
Hokej NHL

Stanley Cup vyhrála poprvé v historii Florida

Hráči Edmontonu
Hokej NHL

Neskutečný Edmonton vyrovnal sérii