čtvrtek 19. září 2024

Máte dekorací plný byt a chcete víc? Šílené blogerky zdobí i vnitřek ledničky!

Existují lidé, kteří nesnesou jediné volné místo v bytě, které by nebylo vyzdobené nějakou dekorací. Sošky, obrázky, svícny, květiny živé i umělé, motivační nápisy, třírozměrná slova Home či Love. Američanky teď objevily místo, na které se zapomínalo.

hq720.jpg

Nový trend v dekorování domácností, fridgescaping.
Zdroj: Instagram

  • Nový trend v dekorování domácností, fridgescaping.
  • Zdroj: Instagram

Fridgescaping – tak milovnice dekorací pojmenovali nový trend, který se šíří sociálními sítěmi. Jedná se o výzdobu vnitřku ledniček. A rozdělily tak svět na dva nesmiřitelné tábory: Na jedné straně nadšené hospodyňky, které jsou novinkou unešené, na druhé odpůrci pracholapačů, kteří pokládají novinku za šílenou, protože sami doma nesnesou nic z často až kýčovité nabídky specializovaných obchodů.

Třeba blogerka Kathy Perdue přiznává, že zdobení lednic není praktické, ale za to jí dělá radost. "Pokud jste krásně vyzdobili každý kout svého domova, ale nechali jste ledničku mimo, přicházíte o hodně," píše.

Podle ní jsou základem pěkné nádobky, stylové proutěné košíky, nebo vzorované nádobí. Mléko patří do ozdobných džbánů, vejce či máslo na tácky nebo starožitné misky. A kromě kreativního skladování potravin může úprava ledniček zahrnovat i čerstvé květinové aranžmá a doplňky, jako jsou malé rámečky obrazů, vintage sochy, zdobené podnosy nebo umělé svíčky .

Jedna z nevýhod prý je, když nadšení pro extrémní dekorování čehokoliv, nesdílí ostatní členové domácnosti, obvykle manžel a děti. "Takové ženy se pak budou cítit frustrovaně, že lednička nezůstane tak krásná, jak se očekávalo," míní blogerka.

Související

Velikonoční trendy
Inspirace Velikonoce

Trendem letošních Velikonoc budou zemité barvy a minimalismus

Adventní věnec.
Inspirace Vánoce

Jaký si letos pořídit adventní věnec?

Ilustrační foto
Inspirace Bydlení

Jaké jsou letos podzimní interiérové trendy?