Majitel Facebooku chystá masivní propouštění

Majitel Facebooku nedávno oznámil neuspokojivé výsledky a chystá dosud největší propuštění zaměstnanců v historii firmy. Technologický segment se prý vyvíjí jinak, než Mark Zuckerberg očekával.

Facebook logo

Ilustrační foto
Zdroj: Pixabay.com

  • Ilustrační foto
  • Zdroj: Pixabay.com

Společnost Meta, která stojí za Facebookem, oznámila záměr propustit 11 tisíc zaměstnanců, tedy v podstatě každého osmého. Stalo se tak poté, co firmě výrazně poklesly příjmy. Nedobré výsledky na sebe vzal šéf Mark Zuckerberg, který uvedl, že je firma „přeinvestovaná“ a neefektivní, a že má příliš mnoho zaměstnanců.

Na aktuální situaci se podle vedení podepsal i postpandemický vývoj technologického segmentu. „Na počátku pandemie covidu se svět rychle přesunul na internet a prudký rozvoj elektronického obchodování vedl k obrovskému růstu tržeb. Mnoho lidí předpovídalo, že půjde o trvalé zrychlení, které bude pokračovat i po skončení pandemie. Já jsem to věřil také, a proto jsem se rozhodl výrazně zvýšit naše investice,“ uvedl Zuckerberg. „Bohužel to nedopadlo tak, jak jsem očekával,“ dodal s tím, že návyky online obchodování se vrátily na předpandemickou úroveň.

To, že technologický gigant není v nejlepší pozici, podtrhuje i cena akcií, která je momentálně na nejnižší úrovni od roku 2016. Meta však plánuje udělat organizační změny na více místech, ambiciózní plán v oblasti virtuální reality prý zůstává.

Související

53914502127_c7cff308c0_b
Zahraniční

Kamala Harris přišla o odboráře. Jejich hlasy přitom mohou volby rozhodnout

profimedia-0307011016
Zahraniční

Dotovaný chléb bude na Kubě velký jako mýdlo. Chybí ingredience na jeho výrobu

VMNH_megalodon
Zahraniční Zajímavosti

Extrémně vzácné fosílie ležely v kampusu americké střední školy

GXjkf_NXIAErbGF
Zahraniční

Na Trumpa chtěl střílet podporovatel Ukrajiny. Atentát plánoval dlouhou dobu