neděle 6. října 2024

Litvínov s Motorem jsou blízko čtvrtfinále

Litvínov vyhrál s přehledem druhé utkání nad Plzní. Motor měl v duelu s Energií velké problémy. Českobudějovičtí hokejisté ztratili čtyřbrankové vedení a zvítězili až v prodloužení.

Hráči Motoru se radují z výhry

Hráči Motoru se radují z výhry
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Motoru se radují z výhry
  • Zdroj: Profimedia

HC VERVA Litvínov – HC Škoda Plzeň 4:1

Litvínov navázal na své první utkání proti Plzni, které vyhrálo 4:2. Byli to totiž především domácí hráči, kteří stříleli góly. Ve 13. minutě otevřel skóre utkání David Kaše. Ve 24. minutě našel Matúš Sukeľ na pravém kruhu Liama Kirka, který zvýšil na 2:0. A i další branku vstřelili litvínovští hokejisté. Ve 30. minutě poslal Vervu do tříbrankového vedení Nicolas Hlava. Necelé tři minuty před koncem druhé třetiny se prosadili i hosté. Marek Soukup nedal gólmanu Hlavajovi šanci, 3:1. Osm minut před závěrečnou sirénou upravil skóre už podruhé v utkání britský útočník Liam Kirk. Litvínov vyhrál i druhý zápas a v sérii vede 2:0.

Branky a nahrávky: 13. D. Kaše (Hlava, Šalda), 24. Kirk (Sukeľ, Baránek), 30. Hlava (D. Kaše, Jaks), 52. Kirk – 38. M. Soukup (Jansa, Straka)

Banes Motor České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary 5:4

České Budějovice měly skvěle rozehraný zápas a vedly po čtyřiceti minutách 4:0. Přesto se o výsledek musely třást. Karlovy Vary ve třetí třetině vstřelily čtyři branky a dokázaly, že hokej je nevyzpytatelná hra. Utkání dospělo do prodloužení, ve kterém se štěstí přiklonilo k domácím. O vítězství Motoru rozhodl kapitán Milan Gulaš. České Budějovice získaly v sérii druhý bod.

Branky a nahrávky: 18. Harris (Doudera, Gulaš), 23. Pech (Harris, Štencel), 28. Gulaš (Pech, Štencel), 31. Kubík (Hovorka, Pýcha), 62. Gulaš (Kondelík) – 47. Koffer (Redlich), 50. Kangasniemi (O. Procházka, Rachůnek), 51. Hladonik (Plutnar), 58. Rachůnek (Huttula)

Související

Tomáš Zohorna a Jiří Smejkal před brankou Litvínova.
Hokej Tipsport ELH

Vítězná série Litvínova skončila na ledě Pardubic

Hráči Olomouce vyhráli nad Spartou
Hokej Tipsport ELH

Kohouti ukončili vítěznou sérii Sparty

Rytíři porazili doma Třinec
Hokej Tipsport ELH

Rytíři nadále překvapují, odnesl to Třinec

Hráči Litvínova se radují z gólu
Hokej Tipsport ELH

Litvínov výhrou nad Motorem potvrdil první příčku