pátek 20. září 2024

Litvínov je po výhře nad Motorem v elitní čtyřce

Hokejisté Litvínova v přímém duelu o čtvrté místo vyhráli nad Motorem 7:4.

Litvínovští hráči

Litvínovští hráči
Zdroj: Profimedia

  • Litvínovští hráči
  • Zdroj: Profimedia

Litvínov vyhrával po první třetině 2:0, když se trefil nejdříve v 8. minutě Hlava a poté v 11. minutě během přesilové hry i Koblasa. Verva vstoupila skvěle i druhé dvacetiminutovky. Ondřej Kaše v obranném pásu přebral kotouč, a nakonec i sám překonal brankáře Hrachovinu. Litvínov si vytvořil třígólový náskok. Litvínovští hráči toho ale neměli pořád dost. V rozmezí 33. a 35. minutě vstřelila Verva tři góly a dostala se do trháku. Nejdříve mířil přesně mezi Hrachovinovo betony Kirk, poté skóroval opět Ondřej Kaše a šestý gól si připsal Sukela. Litvínov vedl po 35 minutách 6:0. Motor se ale nevzdával a do konce druhé třetiny dvakrát skóroval.

Do třetí třetiny šli českobudějovičtí hráči s cílem zdramatizovat zápas. To se jim povedlo už v první deseti minutách třetí třetiny, když opět dvakrát skórovali. Brankáře Tomka překonal Kondelík a Gulaš. Motor vycítil šanci a snažil se vstřelit další gól, to se mu ale už nepovedlo. Místo toho při hře bez brankáře inkasoval posedmé. Litvínov se po zisku třech bodů dostal na čtvrté místo tabulky, které zaručuje přímý postup do čtvrtfinále.

Motor se místo výhry a posunu na čtvrtou příčku propadl na sedmou příčku.

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – HC VERVA LITVÍNOV 4:7 (0:2, 2:4, 2:1)

Branky a nahrávky: 36. Štencel (Gulaš), 38. Valský (Koláček, Doudera), 48. Kondelík (Gulaš), 50. Gulaš (Ordoš) – 8. Hlava (D. Kaše), 11. Koblasa (Baránek, Abdul), 22. O. Kaše (Czuczman), 33. Kirk (Abdul), 35. O. Kaše (Hlava), 35. Sukeľ (Kudrna, Koblasa), 58. D. Kaše

Související

profimedia-0909547818.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Pardubice v úvodu extraligy zničily Jágrovo Kladno, Jandač bere první výhru

Dominik Mašín posílil Spartu
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila obranu, přichází zkušený bek Mašín

Sparta otočila zápas proti Fehérváru
Hokej CHL

Sparta otočila utkání s Fehérvárem

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej CHL

Pardubice pokořily i Tapparu