pátek 17. května 2024

Ligový víkend bude ve znamení derby pražských „S“

Fortuna ligu čeká o víkendu 23. kolo. Jednoznačným šlágrem bude derby Sparty se Slávií.

Fotbalová Sparta vyzve v neděli Slávii.

Fotbalová Sparta vyzve v neděli Slávii.
Zdroj: MICHAL SVÁČEK / MAFRA / Profimedia

  • Fotbalová Sparta vyzve v neděli Slávii.
  • Zdroj: MICHAL SVÁČEK / MAFRA / Profimedia

Nejočekávanějším zápasem nadcházejícího ligového víkendu je jednoznačně derby pražských klubů Sparty a Slavie, které je na programu v neděli od 18:00, ale k vidění bude tradičně i několik dalších zajímavých duelů.

V sobotu se spolu utká Jablonec a Hradec Králové. Týmy z poslední třetiny tabulky od sebe dělí pouhý bod a oba jistě pomýšlejí na posun do nejlepší desítky.

Fotbalisté Slovácka jako by se ještě neprobudili ze zimního spánku, protože na jaře už podlehli třináctým Pardubicím i čtrnáctému Zlínu a nezískali ještě ani bod. Teď se na ně chystá Karviná, která na samém dně tabulky také čeká na první letošní výhru.

Dynamo České Budějovice má za sebou po mizerném podzimu dobrý začátek jarní části sezony a bude to chtít jistě potvrdit na hřišti Mladé Boleslavi, která pod novým trenérem Holoubkem ještě nevyhrála.

Také Olomouc vyměnila trenéra a stejně jako její soupeř ve 23. kole Fortuna ligy Bohemians bude chtít na jaře konečně vyhrát.

Sobotní program uzavřou Pardubice hostící Viktorii Plzeň, které budou před domácím publikem oplácet vysokou podzimní porážku 6:2.

V neděli je jako první na programu utkání v Teplicích, kam zavítá Slovan Liberec. Oba týmy uprostřed tabulky od sebe dělí jen bod a případné vítězství je může dostat i mezi nejlepších šestici týmů.

Zlín ve středu zvládl pohárové utkání s Libercem a po prodloužení postoupil do semifinále MOL Cupu. V neděli ho čeká další těžký soupeř v podobě Baníku Ostrava.

Šlágr kola, derby Sparty se Slávií, vypukne v neděli od 18:00 v přímém přenosu televize O2 TV Sport. Přímý souboj prvních dvou týmů tabulky může mnoho napovědět směrem k boji o titul. K tomu má aktuálně blíž obhajující Sparta, která má na městského rivala náskok čtyř bodů. Letenští navíc zvítězili ve středečním pohárovém derby a budou těžit i z domácího prostředí. Svěřenci Jindřicha Trpišovského na druhé straně budou mít extra motivaci zvítězit a stáhnout tak náskok Sparťanů na jediný bod, čímž by titulový závod patřičně zdramatizovali. V případě prohry by naopak sedmibodové manko doháněli s velkými obtížemi.

Autor: Ota Černý

Související

Ve skupině o záchranu Zlín remizoval s Českými Budějovicemi.
Fotbal Fortuna Liga

Jablonec se zachránil, Zlín s Budějovicemi remizoval a zůstává poslední

Ondřej Zamrzlý otevřel skóre už v páté minutě.
Fotbal

Slavia dvěma rychlými góly srazila Plzeň a živí naději na titul

Birmančevič byl hráčem utkání.
Fotbal Fortuna Liga

Sparta je krůček od obhajoby, Birmančevič sestřelil oslabený Baník

Slavia–Sparta.
Fotbal Skupina o titul

Zdramatizuje se souboj o titul nebo už bude Sparta slavit?