pondělí 16. září 2024

Liberec předvedl neskutečný obrat a je ve čtvrtfinále

Liberec v rozhodujícím pátém zápase zvítězil nad Olomoucí 4:1 a postoupil do čtvrtfinále play off.

Tygři se radují po vstřelené brance.

Tygři se radují po vstřelené brance.
Zdroj: Jiří Princ / hcbilitygri.cz

  • Tygři se radují po vstřelené brance.
  • Zdroj: Jiří Princ / hcbilitygri.cz

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC OLOMOUC 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Tygři vlétli do zápasu a po pěti minutách vedli o dvě branky. Nejdříve ve 3. minutě otevřel skóre nejlepší střelec základní části Jakub Rychlovský a o dvě minuty později zvýšil na 2:0 Filippi. Hosté v závěru první třetiny snížili díky Daliborovi Řezníčkovi a jeho střele od modré čáry.

Liberec ve 36. minutě opět odskočil do dvoubrankového vedení. Adam Najman poslal puk na najíždějícího Marka Zachara, který překonal brankáře Sedláčka. Na konečných 4:1 upravil skóre Jaroslav Vlach, který propálil olomouckého gólmana po vyhraném buly Tomáše Filippi.

Liberec otočil sérii z 0:2 na 3:2 a předvedl, že jako tým se dokáže semknout. Ve čtvrtfinále se liberečtí Tygři utkají se Spartou.

Od začátku to byl těžký zápas. Pomohli jsme si v přesilovce po šíleném zákroku ze strany Olomouce. Dali jsme jeden gól, kdybychom vstřelili dva, tak by pro nás bylo utkání možná jednodušší. V prvních dvou duelech jsme udělali spoustu chyb. Po příjezdu do Olomouce jsme si k tomu řekli pár věcí. Lídři týmu to poté vzali za správný konec a otočili sérii,“ sdělil na webu Liberce trenér Filip Pešán.

Branky a nahrávky: 3. Rychlovský, 5. Filippi (Melancon), 36. Zachar (A. Najman, Melancon), 55. Vlach (Filippi) – 20. Řezníček

Související

Jaromír Jágr během letní přípravy
Hokej Tipsport ELH

Jágrův návrat na led brzdí zranění

Matěj Machovský ve vítkovickém dresu
Hokej Tipsport ELH

Brankář Machovský pomůže Olomouci

Petr Hauser v pražském dresu
Hokej Tipsport ELH

Indiáni získali ze Sparty forvarda Hausera

Christian Thomas
Hokej Tipsport ELH

Liberec posílil Kanaďan Thomas