neděle 8. září 2024

Liberec posílil Kanaďan Thomas

Tygři oznámili druhou ofenzivní posilu. Na sever Čech míří syn legendárního hráče NHL Steva Thomase. Dvaatřicetiletý Christian Thomas podepsal s Libercem roční kontrakt.

Christian Thomas

Christian Thomas
Zdroj: SC Bern

  • Christian Thomas
  • Zdroj: SC Bern

Rodák z kanadského Toronta posiluje liberecký tým. Dvaatřicetiletý útočník byl v roce 2010 draftovaný týmem New York Rangers na začátku druhého kola. V NHL odehrál za Rangers a Montréal celkem 27 utkání. V nižší soutěži AHL sehrál přes tři sta zápasů.

V roce 2018 po zisku bronzové medaile s týmem Kanady na zimních olympijských hrách se přestěhoval do Evropy, kde postupně nastupoval ve švédské, ruské, švýcarské a finské lize. Naposledy působil v mezinárodní ICEHL v dresu Bolzana.

„Christian je hráč s historií v NHL, spoustu sezon odehrál v AHL a top evropských ligách. Poslední dva roky sice nastupoval v nižší evropské soutěži, ale to nic neubralo na jeho tlaku do brány a rychlosti bruslení. Je nebezpečný v zakončení a má skvělý forčeking, což jsou atributy, které jsme u hráče hledali. Jeho skautováním jsme strávili mnoho času. Věříme, že do našeho týmu má co přinést,“ sdělil na klubovém webu trenér Liberce Filip Pešán.

Christian Thomas podepsal s Libercem smlouvu na jeden rok s možností opce. V klubu se potká s dalším Kanaďanem, obráncem T. J. Melanconem.

Christianův otec je legendární zámořský hráč Steve Thomas, který v NHL odehrál přes 1200 zápasů. Nejvíce utkání odehrál za Toronto Maple Leafs, Chicago Blackhawks, nebo New York Islanders.

Zdroj: hcbilitygri.cz

Související

Jaromír Jágr během letní přípravy
Hokej Tipsport ELH

Jágrův návrat na led brzdí zranění

Matěj Machovský ve vítkovickém dresu
Hokej Tipsport ELH

Brankář Machovský pomůže Olomouci

Petr Hauser v pražském dresu
Hokej Tipsport ELH

Indiáni získali ze Sparty forvarda Hausera

Lukáš Derner
Hokej Tipsport ELH

Derner pokračuje v Liberci. Odehraje již dvacátou sezonu!