čtvrtek 16. května 2024

Legendární tenista a bojovník Nadal prolomil mlčení: navštívil jsem psychologa!

Španělský šampion otevřeně promluvil o svém duševním zdraví a přiznal návštěvu odborníka.

Rafael Nadal.

Rafael Nadal.
Zdroj: Twitter Rafa Nadal

  • Rafael Nadal.
  • Zdroj: Twitter Rafa Nadal

Na tenisových dvorcích byste stěží hledali odolnějšího hráče než je on, ovšem i sportovci se potýkají s problémy. Tenisová legenda, antukový král a vítěz 22 grandslamových turnajů Rafael Nadal přiznal, že v minulosti vyhledal dvakrát pomoc psychologa.  

Nikdy jsem neměl problém o tom mluvit. Psychologa jsem navštívil ve dvou různých fázích života kvůli dvěma různým problémům,“ řekl Nadal. „Návštěvu psychologa vnímám jako něco normálního a přirozeného. Když vás bolí noha, také jdete k doktoru,“ dodal.

Nadal už ve své autobiografii, která vyšla v roce 2012, přiznal mimo jiné strach ze tmy nebo z vody, a také fakt, že s ním výrazně otřásl rozchod rodičů. „Cestou zpět z Australian Open na začátku roku 2009 mi otec řekl, že existují problémy mezi ním a mou matkou. Rychle jsem poznal, že rozchod je na cestě. Vyrazilo mi to dech. Rodiče byli pilířem mého života a ten se zřítil," vyznal se Nadal v knize.

37letý Nadal hraje s největší pravděpodobností svou poslední sezonu, vleklá zranění mu znemožňují hrát tenis na dřívější úrovni. Naposledy hrál na začátku ledna v Brisbane čtvrtfinále, kde podlehl po boji Thompsonovi z Austrálie 1:2 na sety. Od té doby se léčí s mikrotrhlinou ve svalu.

Autor: mš

Související

Novak Djokovič.
Tenis

Djokovič dostal výprask, po zápase musel na vyšetření

Camila Giorgi.
Tenis

Odchod v tichosti. Italka Giorgi překvapivě ukončila kariéru

Kylie Mckenzie.
Tenis

Za zneužití koučem vysoudila tenistka devět milionů dolarů

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková.
Tenis OH Paříž

Majitelky olympijského zlata se spojily kvůli obhajobě