středa 3. července 2024

Květen v kinech: Strážci galaxie se loučí

Pátý měsíc letošního roku bude ve znamení rozlučky oblíbené komiksové party, Strážců galaxie.

Záběr z filmu Strážci galaxie 3.

Záběr z filmu Strážci galaxie 3.
Zdroj: Disney

  • Záběr z filmu Strážci galaxie 3.
  • Zdroj: Disney

Květen v kinech přinese dvojici velkolepých blockbusterů, které nemají takřka žádnou konkurenci. Prvním pánem na holení je třetí díl Strážců galaxie, který by zároveň měl být i posledním. Podle prvních ohlasů amerických kritiků čeká diváky emocionální rozlučka, která je mnohem dojemnější než mnozí čekají. I přesto však režisér James Gunn vměstnal do filmu nespočet humorných scén a hlášek.

Stopáž třetího dílu nabobtnala na rovných 150 minut. Kritici v prvních tweetech uvádí, že jde o nejlepší marvelovku od Endgame, což je vzhledem ke kvalitám Ant-Mana 3 a neoblíbenosti Thora 4 zcela uvěřitelné. Někteří uvádí, že jde dokonce o nejlepší díl Strážců galaxie. Premiéra se uskuteční již ve čtvrtek 4. května.

Týden po Strážcích přijde do kin film, který působí jako kdyby vypadl z 90. let. Akční mysteriózní thriller Hypnotik má jen hodinu a půl, režie se ujal tvůrce Ality a Od soumraku do úsvitu Robert Rodriguez a hlavní roli si střihl Ben Affleck. V traileru snímek působí jako thriller ze staré školy, jehož hrátky s hypnózou mohou vyznít geniálně nebo zcela šíleně a předvídatelně. Tento typ filmů se v kinech vyskytuje už naprosto minimálně. Třeba překvapí. Premiéra: 11. května.

Dva týdny po třetích Strážcích přijde do kin další akční blockbuster, Rychle a zběsile 10. Desátá štace této automobilové akce, která je s každým dalším filmem po stránce triků ještě více přepálená, by měla být předposledním dílem série. V roce 2025 by měla přijít do kin finální jedenáctka, v níž Vin Diesel bud zřejmě čelit poslední hrozbě, která může ublížit jeho rodině. Premiéra: 19. května.

Na konci května vstoupí do kin první hraná verze populárního anime Saint Seiya. Titul Saint Seiya: Rytíři zvěrokruhu – Počátek je japonsko-americkou koprodukcí, od níž si tvůrci zřejmě slibují rozjetí nové fantasy série. Ve filmu si zahráli Madison Iseman (Annabelle 3), Famke Janssen (X-Men: Poslední vzdor) či Sean Bean (Hra o trůny). Premiéra: 25. května.

Autor: Šimon Mitro

Související

Deadpool & Wolverine
Film a TV Kino

Červenec v kinech: Čekání na Deadpoola zkrátí V hlavě 2

Balada a ptácích a hadech
Film a TV Knihy

Nový díl Hunger Games vyjde příští rok

Will Smith ve filmu Mizerové: Na život a na smrt
Film a TV Kino

Červen v kinech: Chlapská zábava před příchodem Deadpoola

Aristokratka ve varu
Film a TV Kino

Do kin už netáhnou ani české komedie. Jen sedm filmů letos přesáhlo 100 tisíc diváků