sobota 20. dubna 2024

Policie neví, kdo může za otravu krve pacientů. Oběť dostala motorovou pilu

Kontaminovaná narkóza nejspíš způsobila otravu krve devíti pacientů ve frýdlantské nemocnici. Byli v septickém šoku, selhávala jim játra, nikdo ale nebyl v bezprostředním ohrožení života.

blood-20745_960_720

Ilustrační foto.
Zdroj: pixabay.com

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: pixabay.com

Otravu krve zaznamenali lékaři u devíti z 16 pacientů, které operovali dva dny po sobě v listopadu 2018. Případ kriminalisté odložili v roce 2019 s tím, že se nestal trestný čin. Teď to udělali podruhé. Ani tentokrát nenašli viníka.

Vyšetřování bylo dlouhé a vyšlo na statisíce, jeho součástí byly opakované výslechy nebo například sedm znaleckých posudků. „Přesto se nepodařilo prokázat vztah mezi jednáním konkrétní osoby a následky způsobenými na zdraví pacientů. Znalecké posudky a expertízní zprávy nikdy jednoznačně nekonstatovaly, co kontaminaci pacientů způsobilo,“ řekl Minutovým zprávám policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Policie zjistila jen to, že se v nemocnici nesprávně nakládalo s léčivy, dostala za to vysokou pokutu, ale znovuotevření případu ji zrušilo.

Prvního z devíti pacientů nemocnice už odškodnila. Muž po operaci kýly původně plánoval, že požádá nemocnici o odškodné za ušlý zisk. Krátce poté dostal od vedení nemocnice, kde prý pracují i jeho příbuzní, motorovou pilu, protože prý rád pracuje se dřevem.

Související

dopisy
Krimi Video

Prezidenta a senátorku Němcovou chtěl poslat do plynu nebo postavit ke zdi

ViewImage (14).png
Krimi Video

Operace Fortis: URNA zadržela prodejce hormonů a anabolik

želibský.jpg
Krimi

Policie teď našla obraz ukradený v roce 1998. V aukci ale byl už před čtyřmi lety

zbraň
Krimi

Policista zastřelil na Mladoboleslavsku agresivního útočníka