pátek 18. října 2024

Kouč Modrý nečekaně končí v Kometě, vrací se zpátky do Ameriky

Kouč Komety Jaroslav Modrý v klubu na vlastní žádost končí. Na post hlavního trenéra rezignoval z rodinných důvodů.

Jaroslav Modrý

Jaroslav Modrý
Zdroj: Profimedia

  • Jaroslav Modrý
  • Zdroj: Profimedia

Jaroslav Modrý se vrátil ze zámoří místo v srpnu už v červnu, aby ukončil spolupráci se svým dosavadním zaměstnavatelem, Kometou Brno. Třiapadesátiletý Modrý, jehož rodina žije trvale v USA, se vrací zpátky do zámoří.

„Několik nocí jsem nespal, ale musel jsem zkrátka učinit stanovisko, které je nejlepší pro moji rodinu. Kariéra trenéra musí jít v tuhle chvíli stranou. Nastala složitá situace, musel jsem reagovat a udělat rozhodnutí, které je správné. Je řada na mně, abych pomohl rodině," sdělil v rozhovoru na brněnském webu dosavadní kouč.

Jaroslav Modrý dovedl Kometu v minulé sezoně do čtvrtfinále, ve kterém Brno prohrálo s Litvínovem 2:4 na zápasy. V klubu nyní zůstávají jen asistenti Kamil Pokorný a Jiří Horáček. Je otázkou, zda Kometa sáhne do vlastních řad a povýší některého asistenta na pozici hlavního trenéra. Nabízel by se Kamil Pokorný, který má zkušenosti z prvoligového Třebíče.

„Chtěl bych poděkovat vedení klubu, hráčům a všem zaměstnancům, se kterými se vždy profesionálně spolupracovalo. Když jsi jednou komeťák, budeš navždy komeťák. Brno budu sledovat i nadále, budu mu fandit a přát v dalších letech jen to nejlepší," dodal na závěr Modrý.

Zdroj: hc-kometa.cz

Související

Kladno si připsalo výhru ve Vítkovicích.
Hokej Tipsport ELH

Kladno dokonalo ve Vítkovicích senzační obrat a je čtvrté

Peter Mueller (Kometa Brno) slaví gól.
Hokej

Kometa Brno si v dohrávce s Boleslaví připsala třetí výhru v řadě

Fanoušci HC Kometa Brno
Hokej Tipsport ELH

Kometa porazila Motor

Peter Mueller
Hokej Tipsport ELH

Peter Mueller se vrací do Komety