pondělí 17. června 2024

Komplikace pro Čechy! Rutta přijde o finále

Disciplinární komise IIHF udělila českému reprezentačnímu obránci Janu Ruttovi stopku na jeden zápas za úder loktem. Obránce San Jose Sharks si nezahraje finále mistrovství světa.

Jan Rutta přijde o finále

Jan Rutta přijde o finále
Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

  • Jan Rutta přijde o finále
  • Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Hokejový obránce Jan Rutta si nezahraje finále mistrovství světa. Třiatřicetiletý reprezentant byl dodatečně potrestán za úder loktem na švédského hráče, kterého zasáhl do hlavy. Isac Lundeström zůstal po incidentu ve 35. minutě ležet na ledě a musel k němu přijít lékař. Rutta v rámci hry potrestán nebyl. Po utkání se na zákrok podívala disciplinární komise a vyhodnotila, že český obránce provedl zákrok na hráče, který neměl v držení puk, a proto nebyl připravený na úder. Rutta byl potrestán stopkou na jedno utkání.

„Disciplinární komise šampionátu rozhodla, že jelikož hráč natáhl loket směrem od těla, čímž došlo k přímému kontaktu hlavy se švédským hráčem s číslem 37, ohrozil z nedbalosti švédského hráče s číslem 37, čímž porušil oficiální pravidlo hry č. 45 (úder loktem),“ uvedl IIHF v oficiálním prohlášení.

Český obránce přijde o finále mistrovství světa. Český národní tým bude hrát proti Švýcarům jen se šesti obránci. Rutta bude moci po skončení utkání přijít na led a zapojit se do medailového ceremoniálu.

Zdroj: iihf.com

Související

Pohár pro vítěze mistrovství Evropy.
Fotbal EURO 2024

Fotbalové Euro je tu, kdo se stane vládcem Evropy?

Čeští hráči při utkání proti Maltě.
Fotbal

Češi vyzvou doma Severní Makedonii

Lukáš Sedlák s chráničem krku
Hokej

Chrániče krku budou povinné pro všechny hokejisty

GOxOmcdWEAEQhWs
Domácí Video

Zaprodaný tým! Vlastenci šílí, že hokejisty přijal prezident i premiér