neděle 5. května 2024

Kofola investuje do piva. Bude pod ní patřit Zubr i Holba

Výrobce nealkoholických nápojů Kofola do svého portfolia zahrne i pivo.

Kofola

Ilustrační foto.
Zdroj: Kofola

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Kofola

Velkovýrobce nealkoholických nápojů Kofola kupuje většinový podíl ve společnosti Pivovary CZ Group. Jde o pátou největší pivovarnickou skupinu v České republice, pod kterou spadají značky piv Holba, Zubr a Litovel. Letos by Pivovary CZ Group měly překročit produkci 800 tisíc hektolitrů piva. „Když se objevila příležitost investovat do pivovarů, které vyrábějí značky s dlouhou historií, za kterými stojí poctivé řemeslo a moderní výrobní zázemí, neváhali jsme. Věříme, že zkušenost našich lidí může pomoci k jejich rozvoji,“ vysvětluje Jannis Samaras, generální ředitel skupiny Kofola.

Nápojářská skupina Kofola doposud v oblasti alkoholických nápojů nepodnikala. Pod výrobce spadají nápoje Kofola a Vinea a také vody Rajec, Korunní, Ondrášovka a Kláštorná Kalcia. Dceřinými společnostmi Kofoly jsou salaterie UGO či výrobce čajů Leros.

Dokončení transakce, jež podléhá schválení antimonopolních úřadů, se plánuje na začátek příštího roku. Finanční podrobnosti včetně částky, za kterou Kofola získá 51procnetní podíl ve společnosti Pivovary CZ Group, nebyly zveřejněny.

Autor: Šimon Mitro

Související

profimedia-0868852541
Krimi

Žádná válka, ale alkohol. Vražda ukrajinských vojáků už má motiv

policie
Krimi

GIBS stíhá dvojici opilých policistů. Ve hře je obvinění z ublížení na zdraví

profimedia-0838287489
Krimi

Vztah plný alkoholu a násilí skončil brutální vraždou. Muž svou družku upálil

GLwknglWEAAo4jW
Krimi

Rus se vrátil domů z fronty a rozřezal přítelkyni. Části těla nacpal do kufrů