čtvrtek 17. října 2024

Kladno dokonalo ve Vítkovicích senzační obrat a je čtvrté

Fantastický výkon předvedli hokejisté Kladna ve vítkovické Ostravar Aréně, kde v prodloužení porazili domácí Rideru. A to navzdory tomu, že po první třetině prohrávali 4:1.

Kladno si připsalo výhru ve Vítkovicích.

Kladno si připsalo výhru ve Vítkovicích.
Zdroj: ČTK / Ožana Jaroslav

  • Kladno si připsalo výhru ve Vítkovicích.
  • Zdroj: ČTK / Ožana Jaroslav

Vítkovice se před utkáním s rozjetým Kladnem nacházely na osmém místě průběžné tabulky Tipsport extraligy ledního hokeje. Zároveň ale měly nejméně odehraných zápasů. Například devátá Olomouc se stejným počtem 15 bodů hrála o dvě utkání více.

Rytíři z Kladna zažívají úplně jinou sezonu, než byla ta minulá, v níž museli bojovat o udržení. V té letošní naopak zatím drží páté místo a v posledním zápase porazili Olomouc vysoko 7:3.

Duel ve Vítkovicích nicméně začali lépe domácí, už po pěti minutách totiž vedli o tři góly a zdálo se, že si výhru pohlídají.

Naději pro Kladno vykřesal v 16. minutě Šenkeřík, ale ještě před první sirénou vrátil Vítkovicím tříbrankové vedení Klaus, který využil přesilovky.

Ve druhém dějství se kladenští hokejisté osmělili a dvěma góly dostali soupeře pod tlak. Přesto vítkovičtí vstupovali do závěrečné třetiny s pohodlným dvoubrankovým náskokem.

Závěrečná dvacetiminutovka ovšem patřila už výhradně hostům, kteří si góly Jarůška a Šenkeříka vynutili prodloužení a v 64. minutě Mitch Hults senzační obrat dokonal.

Rytíři Kladno se tak díky dvoubodové výhře posunuli už na čtvrtou příčku tabulky a znovu potvrdili, že je potřeba s nimi v letošní sezoně počítat. Vítkovice naopak mohou jen litovat, že prohospodařily tříbrankové vedení.

HC Vítkovice Ridera - Rytíři Kladno 5:6 (4:1, 1:2, 0:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Hašek (Claireaux, Marcel), 3. Zdráhal (Barinka), 5. Nellis (Yetman), 20. Kalus (Barinka, Zdráhal), 40. Bambula (Claireaux, Košťálek) – 16. Šenkeřík (Straka, Bláha), 38. Ticháček (Tralmaks, M. Procházka), 39. Smoleňák (Melka), 41. Jarůšek (Smoleňák), 58. Šenkeřík (M. Procházka), 64. Hults (Tralmaks)

Autor: Ota Černý

Související

Rytíři vyhráli nad Olomoucí
Hokej Tipsport ELH

Kladno nadělilo Olomouci sedm gólů, Energie porazila mistry

Dynamo deklasovalo Plzeň
Hokej Tipsport ELH

Pardubice se dotáhly na první Litvínov

Tralmarks během utkání s Plzní
Hokej Tipsport ELH

Rytíř Tralmaks si nezahraje za faul na Zámorského dva zápasy

Petr Straka oslavuje vítězný gól
Hokej Tipsport ELH

Kladno rozhodlo tři sekundy před koncem