Kam se stromkem po Vánocích?

Pokud bychom měli vycházet z tradic, vánoční ozdoby, dekorace a samotný stromeček bychom měli odstrojit v den svátku Tří králů, což je 6. ledna. Kam ale poté jehličnan vyhodit?

vánoční strom

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels/Irina Iriser

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels/Irina Iriser

Vánoční stromky rozhodně nepatří do kontejnerů na směsný odpad. Naprosto postačí, když úplně odstrojený stromek volně položíte vedle kontejneru.

Stromek nemusíte nijak rozřezávat, ani jinak upravovat. Svoz stromků totiž probíhá v každém městě. Konkrétní informace o tom, jak a kdy bude probíhat odvoz stromků ve vaší lokalitě, je vždy dobré si zjistit na stránkách vašeho města. Takto vyhozené stromky obvykle skončí ve spalovnách, nebo se štěpují a jsou převezeny do kompostu.

Pokud máte zahrádku, větve rozlámejte a přidejte ke kompostu. Získáte tak své vlastní hnojivo! V případě, že máte v domečku krbová kamna, suchými větvičkami v nich také můžete zatopit.

Pokud se vám nechce stromek odkládat jen tak ke kontejnerům a nemáte ani zahradu, můžete ho odvést do nejbližšího sběrného dvora a na některých místech v České Republice i do kompostáren. Například aplikace Kam s ním? je neziskový projekt spolku Ukliďme Česko. Nabízí snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně "zbavit" nechtěných věcí a odpadů.

Zdroj: kamsnim.cz

Související

18883170512_d04ee788dc_c
Zahraniční

Vánoc se blíží. Venezuela křesťanské svátky posunula na 1. října

GPvqxCRWkAArDDJ
Zahraniční

Severokorejcům vadí K-pop. Na jih zase poslali balony s exkrementy

GPHAJZaXEAAIcjl
Zahraniční

Pošlete-li nám další letáky, zasypeme vás odpadem, hrozí KLDR Jižní Koreji

popelnice
Domácí

Každý Čech ročně vyprodukuje přes půl tuny odpadu