Některé druhy cukroví mají delší trvanlivost a je dokonce lepší je upéct s předstihem, aby do Vánoc změkly. Typickými příklady jsou perníčky nebo zázvorky, ale také linecké, rohlíčky a pracny. Tyto druhy cukráři doporučují uchovávat v plastových nebo plechových nádobách určených na potraviny. Ideální jsou vzduchotěsné. Pokud ale takové nemáte, dejte do nádoby alespoň pečící papír nebo ubrousky.
Cukroví pak uložte na místo, kde není přímé sluneční světlo, je tam sucho a teplota nekolísá a je stabilní okolo 20 stupňů. Perníčky a další druhy cukroví, které má změknout, vyžaduje trochu vlhčí prostředí můžete tedy do krabice přidat kousek jablka.
Pokud máte mezi druhy vánočních pochoutek i cukroví s různými krémy, je uchovávání různé. Jde hlavně o množství vody v náplních. Máslové krémy mohou být v teplejším prostředí spolu se suchými druhy, pudinkové nebo vaječné náplně pak musí být v lednici, jiná se zkazí.
Mnoho lidí volí jako skladovací prostor sklep nebo balkón. To ale odborníci nedoporučují kvůli vlhkosti a kvůli kolísavé teplotě. Ideální je tedy například spíž.