pátek 17. května 2024

Kalousek chce rušit ministerstva a tepe opozici za současný rozpočet

Někdejší ministr financí má svůj plán jak vyvést českou ekonomiku z krize. Začal by v politických kruzích rušením ministerstev.

Kalousek

Exministr Miroslav Kalousek patří k pravidelným komentátorům současné politiky.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Exministr Miroslav Kalousek patří k pravidelným komentátorům současné politiky.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Vládo, začni konečně šetřit! Tímto provoláním se veřejnosti připomněl bývalý ministr financí a někdejší předseda strany TOP 09 Miroslav Kalousek. Politik reagoval na současné projednávání konsolidačního balíčku, o němž už se třetí den vede rozprava v politické sněmovně. Jako logické v rámci šetření by Kalousek viděl zrušení hned tří ministerstev. Jde o Ministerstvo pro evropské záležitosti, Ministerstvo pro vědu, výzkum a inovace a konečně i o Ministerstvo pro legislativu. Všechny tři instituce Kalousek považuje za zbytečné. „Společně s jejich zbytečným aparátem je to spousta peněz. Jako daňový poplatník to fakt platit nechci, je to k ničemu,“ napsal Kalousek na Twitter.

Vinu za současný stav, kdy ve veřejném sektoru chybí miliardy korun, dává exministr především opozici. „Žhář kritizuje hasiče, že málo hasí. Ano, rozpočtová politika vlády je stále proinflační, ale odstartovala to Alena Schillerová,“ míní Kalousek.

Za nečinného přihlížení vlády Petra Fialy zdražilo za necelé dva roky všechno o čtvrtinu,“ odpověděla mu rovněž bývalá ministryně financí Alena Schillerová z opozičního hnutí ANO.

Autor: Jan Skala

Související

golddukat_gold_coin_gold_nugget_gold_nugget_natural_gold-707659
Ekonomika

Cena zlata stále stoupá. Ještě letos bude unce za 2,5 tisíce dolarů

profimedia-0871731452
Domácí

Pavel jmenuje Ženíška ministrem ve čtvrtek před polednem

profimedia-0871656209
Domácí

Ženíšek bude jmenován ministrem pro vědu ve čtvrtek

profimedia-0856539262
Domácí

Nerudová má problém: Pekarová ji nepodpoří, Konečná na ni podá žalobu