pátek 20. září 2024

Juniorky na Euru ani napodruhé neskórovaly

Fotbalistky do 19 let prohrály i druhé utkání na Evropském šampionátu. S Islandem utrpěly porážku 0:2.

České hráčky prohrály s Islandem

České hráčky prohrály s Islandem
Zdroj: FAČR

  • České hráčky prohrály s Islandem
  • Zdroj: FAČR

České hráčky začaly zápas aktivně. V 8. minutě z toho mohl být gól, ale Švíbková volejem islandskou branku netrefila. Jen o chvilku později stejná hráčka neproměnila hlavou centr od Goretkiové. V 13. minutě se k balonu dostaly Islanďanky a neproměněné šance našich potrestaly. Útočnice Kristjánsdóttir poslala míč přímo do šibenice.

Po přestávce se do slibné šance dostala Ducháčková, ale balon v síti neskončil. Trenér Navrátil sáhl do sestavy a na trávník šly Polášková s Hlouchovou. Ani střídání ale gól nepřineslo. Do šance se naopak dostávaly čím dál víc Islanďanky. Opět výborně chytající Jílková šance islandských reprezentantek ale úspěšně zneškodňovala.

Islanďanky přesto ještě jednou skórovaly. Pět minut před koncem se z podobné situace jako při první brance trefila Jörundsdóttir.

„Bylo to pro nás smolné utkání. Zvlášť, když jsme dostali dva v podstatě totožné góly po centrech ze strany. Je to velká škoda,“ sdělila o utkání obránkyně Zuzana Obadalová.

České reprezentantky prohrály druhý zápas na šampionátu 2:0 a na mistrovství Evropy jsou prozatím bez bodu.

„Byl to určitě zápas hodný Eura. Island hrál přesně tak, jak jsme očekávali. I přes prohru jsem naprosto spokojený s tím, co holky na hřišti předvedly. Ten největší rozdíl je v produktivitě. Island měl jednu šanci za poločas a proměnili to. My jsme měli pět šancí, nedali jsme. Musíme přitlačit v pokutovém území, ale jinak holky ukázaly, že umí hrát fotbal,“ řekl po zápase trenér národního týmu Jan Navrátil.

Zdroj: fotbal.cz

Související

Švédské město Uppsala má nejčistší vzduch v Evropě.
Zahraniční Zajímavosti

Švédská města mají nejčistší vzduch v Evropě

GVn0jU9WoAA1qkQ
Zahraniční

Islandská sopka zase chrlí lávu. Puklina v zemi se rychle zvětšuje

Finhval_(1)
Zahraniční Fauna

Japonsko rozšiřuje seznam lovených velryb o další druh

448472009_772818364937877_475718714083403836_n
Zahraniční

Český autobus měl na Islandu nehodu. Stav pěti cestujících je velmi vážný