pondělí 29. dubna 2024

Japonské pečivo s příchutí lásky nebo žárlivosti vzniklo díky umělé inteligenci

Jak chutná láska? Je hořká jako tmavá čokoláda, nebo je sladká jako med? Japonský řetězec Kimuraya to ví. S pomocí umělé inteligence vytvořila několik příchutí nadýchaného pečiva, které má evokovat hlavní pocity související s láskou.

GECy1WmbsAAG6Y0.jpg

Pečivo s příchutí lásky.
Zdroj: web výrobce

  • Pečivo s příchutí lásky.
  • Zdroj: web výrobce

Mladí Japonci mají čím dál menší zájem o romantické vztahy, přitom ale touží jít na rande a zamilovat se. Pomoci s tím chce nejstarší řetězec pekáren, který se rozhodl vytvořit chutě romantiky, aby v lidech vyvolal pocity zamilovanosti.

S vývojem sladkostí pomohla umělá inteligence, která prošla na 15 hodin konverzací seznamovací reality show a 35 tisíc písniček. Z nich vyvodila pět hlavních fází lásky: osudové setkání, první rande, žárlivost, zlomené srdce a vzájemnou opětovanou lásku.

„Výběr ingrediencí za nás provedla umělá inteligence, ale naší úlohou bylo vyrobit z nich pečivo. U něj jsme kromě chutí věnovali pozornost i barvám, abychom vizuálně vyjádřili romantické pocity,“ vysvětluje na svém webu společnost.

Osudové setkání chutná jako cukrová vata, která ztělesňuje sladké, vzdušné emoce prvních impulsů lásky. První rande má příchuť sladkokyselých tónů citrusů limetky a pomerančové kůry, které se podobají smíšeným pocitům z neznáma. Koláček v barvách fialové a jedovatě zelené chutná jako seschlé rozinky a má připomínat nehezké pocity žárlivosti. Zlomené srdce je ochucené jablečným moštem a hroznovým vínem. Vzájemná láska má červenorůžovou barvu a chutná jako směs sladkého dračího ovoce s broskví, které dohromady spojuje med.

koláčky.jpg

Autor: Zuzana Beranová

Související

Sršeň asijská
Zahraniční AI

Umělá inteligence monitoruje asijské sršně

léky
Domácí Zdraví

Praha má high-tech centrum pro nová léčiva

FsRE3H5acAE1Q4Q (1)
Zahraniční

Zkuste použít jaderné zbraně a bude to váš konec, hrozí Soul směrem na sever

rectangle_large_type_2_ca2686cf8e3f6f3c2c16d9e5375ce9bb
Zahraniční Zdraví

Japonci začali recyklovat jednorázové plenky, po vyčištění z nich vyrobí nové