čtvrtek 19. září 2024

Jaký si letos pořídit adventní věnec?

Advent klepe na dveře. Už za pár dnů bychom měli zapálit první svíčku na adventním věnci. Tenhle tradiční symbol nesmí chybět v žádné domácnosti. Pokud ho tedy ještě nemáte, je nejvyšší čas si nějaký pořídit. Poradíme vám, jaké letos vládnou trendy.

Adventní věnec.

Adventní věnec
Zdroj: pixabay.com, unsplash.com

  • Adventní věnec
  • Zdroj: pixabay.com, unsplash.com

Také letos nešlápnete vedle pokud sáhnete po klasice. Tou je základ z jehličnanu a tradiční doplňky v podobě skořice, ořechových skořápek či sušených pomerančů. Pokud ale raději jdete s designovými trendy, zvolte neobvyklé zdobení.

Trendem letošního adventu jsou květy. Zvolit můžete exotické i ty nám více známé, jako jsou růže. Trendem je zelený základ doplněný teplými odstíny fialové, růžové či bordové. Jako výzdobu můžete využít i slaměnky, které se letos mezi dekoracemi celkově velmi dobře uchytily. Věnec pak ozvláštní i sušené plody bobulí.

Velmi originální bude vaše výzdoba, když namísto adventního věnce sáhnete po adventní míse osázené sukulenty. Ty doplňte čtyřmi svíčkami a přidat můžete i drobné třpytky. Tato dekorace vám vydrží rozhodně až do Velikonoc, kdy můžete pouze vyměnit vánoční doplňky za jarní a máte opět originální výzdobu.

Související

18883170512_d04ee788dc_c
Zahraniční

Vánoc se blíží. Venezuela křesťanské svátky posunula na 1. října

hq720.jpg
Zahraniční

Máte dekorací plný byt a chcete víc? Šílené blogerky zdobí i vnitřek ledničky!

GH-f6w_WsAAvguo
Zahraniční

Frankfurt nebo Teherán? Německé město vítá islámský ramadán stejně jako Vánoce

profimedia-0831417295
Domácí Vánoce

Prohřešků při prodeji kaprů ubývá. Většina stánků byla loni v pořádku