sobota 19. října 2024

Indiáni jsou už poslední, v derby zažili debakl

Hokejisté Plzně jsou po prohře s Energií poslední. Sparta ve šlágru kola porazila Litvínov.

Hráči Plzně nestačili na Energii

Hráči Plzně nestačili na Energii
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Plzně nestačili na Energii
  • Zdroj: Profimedia

Plzeň utrpěla v derby debakl

Hokejisté Plzně nezažívají ideální období. V západočeském derby utrpěly debakl a sesunuli se na dno tabulky. Karlovarští hráči nasázeli ve druhé třetině Plzni pět gólů a bylo vymalováno. Plzeň je aktuálně v extraligové tabulce na posledním místě s devíti body.

„Co k tomu říct. Těžké utkání. Myslím si, že se na nás poznamenal zápas s Kladnem. Tady jsme dostali rychlý gól a padla na nás deka a pak nám to tam napadalo,“ sdělil zklamaný asistent trenéra Plzně Václav Pletka.

HC ENERGIE KARLOVY VARY – HC ŠKODA PLZEŇ 6:1 (1:0, 5:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. O. Procházka (Reunanen), 22. O. Beránek (Jaks, Reunanen), 25. Jaks (Černoch, O. Beránek), 26. Gríger (Jiskra, Reunanen), 30. O. Beránek (Černoch, Čihař), 32. Salsten z trest. střílení – 29. Klepiš (Schleiss)

Šlágr kola zvládla lépe Sparta

Litvínov po skvělém vstupu do sezony ubral plyn. Vedoucí tým tabulky prohrál na domácím ledě se Spartou a připsal si třetí porážku v řadě. V dresu Litvínova se dvakrát prosadil Maxim Čajkovič. Chemici stále vedou tabulku tři body před Dynamem.

„Musím vyjádřit vysoký respekt ke kvalitě soupeřovy hry. Chystali jsme se na úvod utkání a myslím, že se nám vydařil. Víme, v jakém laufu Sparta je, ale mrzí nás laciné branky. Velmi brzy inkasovaná na 1:1 a velký nedůraz v přebrankovém prostoru, to je nerespektovatelné. Problém byl také inkasovaný gól v naší přesilovce, okomentoval vystoupení svých hráčů litvínovský trenér Karel Mlejnek.

HC VERVA LITVÍNOV – HC SPARTA PRAHA 2:4 (0:0, 1:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 22. Čajkovič, 51. Čajkovič (McIsaac, Sandberg) – 24. Hyka (Řepík), 30. K. Hrabík (Mikliš, Hyka), 35. Horák (Chlapík), 60. Hyka.

Související

Třinec na ledě Pardubic neuspěl.
Hokej Tipsport ELH

Šlágr kola ovládly Pardubice, Sparta veze z Hradce debakl

České Budějovice porazily Plzeň.
Hokej Tipsport ELH

Plzeň se dál trápí, prohrála i s předposledními Budějovicemi

Michal Řepík před brankářem Salzburgu
Hokej CHL

Sparta postoupila v Lize mistrů do play off

Dynamo deklasovalo Plzeň
Hokej Tipsport ELH

Pardubice se dotáhly na první Litvínov