čtvrtek 17. října 2024

Hřib vyzývá ředitele DPP k rezignaci po zásahu policie

Náměstek pražského primátora Zdeněk Hřib (Piráti) očekává, že generální ředitel Dopravního podniku Prahy (DPP) Petr Witowski po policejním zásahu rezignuje.

profimedia-0798282686

Sídlo Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP)
Zdroj: Profimedia

  • Sídlo Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP)
  • Zdroj: Profimedia

Náměstek pražského primátora Zdeněk Hřib (Piráti) očekává, že po zásahu policie v Dopravním podniku hlavního města Prahy (DPP) rezignuje jeho generální ředitel Petr Witowski. Pokud Witowski sám neodstoupí, Hřib navrhne jeho odvolání na jednání dozorčí rady, které proběhne za dva týdny.

Policie obvinila 13 lidí kvůli úplatkům v souvislosti s veřejnými zakázkami DPP, včetně zakázky na bezpečnostní systém metra z roku 2010. Hřib uvedl, že projekt prošel auditem v roce 2019 a vyřešit problémy měl právě Witowski.

Zásah provádí Národní centrála proti organizovanému zločinu, podnik s vyšetřovateli spolupracuje. Witowski, stejně jako další manažeři, byl podle iDNES.cz zadržen při jednání představenstva. Policie se zakázkami DPP zabývá opakovaně, nejznámější je kauza Dozimetr, kde čelí obvinění devět lidí z účasti na organizovaném zločinu a korupci.

Autor: Šimon Mitro

Související

Návrat hodinové věže na Průmyslový palác
Domácí Video

Hodinová věž se vrátila na pražský Průmyslový palác

profimedia-0798282641
Domácí

Obvinění v kauze DPP jsou stíháni na svobodě

Magistrát v Havířově
Domácí

Policie zasahuje na havířovském magistrátu kvůli městským bytům

profimedia-0798282641
Domácí

Policie zasahuje v pražském dopravním podniku kvůli podezřelým zakázkám