neděle 29. září 2024

Hřebejkův Vítěz po odkladu míří na obrazovky

Československý seriál Vítěz od Jana Hřebejka se po peripetiích se streamovacími službami konečně představí divákům.

Vítěz

Plakát k seriálu Vítěz
Zdroj: SkyShowtime

  • Plakát k seriálu Vítěz
  • Zdroj: SkyShowtime

Premiéra seriálu Vítěz byla takřka o rok posunuta kvůli odkupu seriálu jinou streamovací platformou. Seriál vznikl jako jeden z prvních a zároveň posledních původních seriálů platformy HBO Max natočeného v Česku. Služba v loňském roce oznámila, že končí s tvorbou původních seriálů v nespočtu evropských zemí včetně Česka a několik titulů včetně Vítěze, série Bez vědomí a gastrotoulek Spolu a hladoví prodala konkurenční službě SkyShowtime.

SkyShowtime byla v Česku spuštěna letos na Valentýna a nyní služba konečně oznámila datum premiéry Vítěze, která je naplánovaná na 4. září. Série Bez vědomí a Spolu a hladoví jsou na SkyShowtime dostupné již nyní.

Vítěz je popisován jako rodinná komedie, která sleduje život Viktora Hudáka (Ady Hajdu), bývalého premiéra malé evropské země. Po desetiletí se snaží vrátit ke své rodině, kterou po celou dobu své politické kariéry zanedbával. Rovněž se pokouší začlenit do každodenního života obyčejných lidí a znovu si získat náklonnost svých dcer (Natalia Germani, Petra Dubayová, Rebeka Rigová) a manželky (Ivana Chýlková). Jeho cesta je však plná nečekaných a úplně nových každodenních výzev, které někdy překonávají i ty, s nimiž se potýkal v čase svého působení v parlamentu.

Vítěz měl pozoruhodné téma – předčasný odchod dlouholetého premiéra do důchodu. Autoři přišli s řadou tragikomických, dojemných situací. Výsledkem je zvláštní směs rodinné komedie a politické satiry, kterou byla radost natáčet,“ popsal režisér seriálu Jan Hřebejk.

V galerii výše si můžete prohlédnout záběry ze seriálu.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: SkyShowtime

Související

Brankář Sergej Bobrovskij se Stanley Cupem
Hokej NHL

Stanley Cup vyhrála poprvé v historii Florida

Martin Hofmann
Film a TV Streaming

Streamovací služba SkyShowtime odkoupila české seriály HBO

Nikol Leitgeb bude volit Danuši Nerudovou.
Domácí Prezidentské volby

Koho budou volit známé osobnosti?