pátek 3. května 2024

Hotel v Singapuru nabízí noc zdarma kvůli dešti, New York má pokoje pro lepší spaní

Déšť se v Singapuru objevuje 171 dnů v roce. Hotel InterContinental proto začal nabízet hostům ubytovaným v nejdražších apartmá kompenzaci. Pokud prší víc než dvě hodiny, mají nárok na noc zdarma.

singapur

V Singapuru proprší 171 dní v roce.
Zdroj: pixahive.com

  • V Singapuru proprší 171 dní v roce.
  • Zdroj: pixahive.com

S nápadem přišel ředitel hotelu Andreas Kraemer při debatě s přáteli o budoucnosti luxusního cestování. Jeden z účastníků totiž prohlásil, že největším luxusem by byla schopnost zaručit pěkné počasí. Hotel proto nabízí jakousi pojistku. Netradiční benefit má přísná pravidla. Můžou ho využít jen hosté ubytovaní v apartmá, jejichž ceny se pohybují v přepočtu od 15 tisíc korun za noc. Pršet musí dohromady aspoň dvě hodiny ve čtyřhodinovém úseku mezi osmou ráno a 19. hodinou. "Pokud například nepřetržitě prší od 16 do 17:30, tedy 90 minut, a znovu od 18 do 18:30, dalších 30 minut, má host nárok na voucher," vysvětluje vedení hotelu na svém webu.

Údaje o srážkách získává hotel od meteorologické stanice, a tak si hosté nemusejí propršený čas sami zjišťovat.

Hotely po celém světě se předhánějí s nabídkami, které jim pomůžou odlišit se od konkurence. Jeden z hotelů na Bali proto zakázal chytré telefony a další elektronická zařízení v blízkosti bazénu, aby se hostům lépe relaxovalo. Hotel v New Yorku zase nabízí speciální pokoje pro lepší noční spánek. Je v nich přístroj na bílý šum, zátěžové přikrývky a uklidňující čaje.

Autor: Nikola Velkoborská

Související

Bez názvu
Zahraniční

Dubaj se uzavřela světu. Oblast znovu sužují vydatné deště

4c28259d-5a28-4f0f-b4d1-f4004cb6591e
Domácí

Agrární komora žádá širokou podporu pěstitelům. Slib dostali jen ovocnáři

Invia
Ekonomika

Prodejce zájezdů Invia je na prodej

44635876005_98bfec0277_b
Domácí

Padaly rekordy, úřadoval i silný vítr. Česko však čeká další změna počasí